E-davki - dohodnina-pomoč

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
SONCE22
Novinec
Novinec

E-davki - dohodnina-pomoč

Odgovor Napisal/-a SONCE22 »

Iz strani E-davki sem naložila program za dohodnino. Ko ga zaženem mi javi, da je na voljo nova različica programa z oznako 6.7.PE, mi pa imamo 6.7.0.4 (čeprav smo ga letos prenesli iz E-davkov).
Kako pridemo do nove verzijev?

Kljub temu smo vnesli podatke. Problem nastane pri oddaji.
Po kliku na: podatki dohodnine - dostava podatkov na Durs - dostava podatkov za pripravo IId - dostava VIR.DAT nam napiše da je lokacija podatkov na C:\VIR.DAT.
Kliknemo v redu, izberemo zavezanca in plače, kliknemo pripravi in dobimo izpis podatkov v šifrah. Kliknemo close - nas vrže na vpis v E-davke. Se logiramo, izberemo podjetje za katerega oddajamo, izberemo obrazec - KP-KPD. Po navodilih bi morali priložiti datoteko, katere pa nikjer ne najdemo. Kam se shrani datoteka?
Nam lahko prosim kdo po korakih napiše kako se odda podatke, oz. kje smo se zmotili.
Ali je problem v tem, ker nimamo novejše različice programa?

Upam, da mi bo kdo pripravljen pomagat.
Hvala za pomoč in lep pozdrav!

[/quote]
vmartina
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a vmartina »

pripeti morate datoteko VIR.ZIP iz C:
SONCE22
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a SONCE22 »

Hvala za pomoč. Je uspelo.
Toda, ko smo želeli vnest 3 stranko, nam je napisalo, da se davčni številki ne ujemata in da uvoz ni mogoč.
V bistvu je program povezal davčno številko prejšnjega podjetja in zaposlenega tistega podjetja za katerega smo želeli podatke oddati.
Vse smo pregledali in lahko rečemo, da so podatki sigurno pravilni.

Kaj lahko naredimo?

Hvala!
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

pozdravljena vmartina :D

ko ste napisali, da je potrebno pripeti datoteko vir.zip iz c-ja. torej pripne se le ta, ker nam na c-ju naredi datoteko vir.dat, pa vir.zip in se en folder. torej mi oddamo na e-davke le vir.zip iz c-ja?ostalo se zanemari :?:

hvala :D
Zivljenje je lepo! :)
Odgovori