NUJNO-kontrolni podatki

Moderator: Mirko Zbačnik

bpp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bpp »

Hvala, tega pri nas nismo vedeli, niti nas niso na MF DURS opozorili.
pa en lep vikend želimo vsem, ki se še spopadate s KPD2008.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Hvala za tako številna mnenja.
Kako naj sedaj postopam?
Za prvi dve datoteki si nisem nič nalagala programa od Dursa Wdoh,ampak sem iz svojega programa priložila datoteki.
Naj sedaj storniram,kar sem že oddala in oddam vse skupaj preko programa Wdoh, ali naj za prvi dve datoteki pustim, in sedaj naložim dursov program(ker mi moj tega ne omogoča) in vanj vnesem podatke o izplačanem dobičku?
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Jaz ne bi nič stornirala, samo dodala bi.

Mirjana
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Pa se lahko odda v večih delih? Lani vem da se je moralo samo v enem-tako da če ti program ni omogočal uvoziti vsega v enem delu, si moral vse skupaj oddati na disketi,cd.Za letos pa nisem nikjer zasledila navodil glede tega.Se ni še nikomur zgodilo podobno?
anman
Nov član
Nov član

Ponovna oddaja kontrolnih podatkov

Odgovor Napisal/-a anman »

Pozdravljeni,
po oddaji preko sistema e-davki sem opazil manjšo napako v datoteki vir.dat.
Skušal sem popraviti prvotno oddajo, vendar nikjer ne obstaja možnost popravka. Nekje sem zasledil, da se pri napaki obrazec ponovno odda, pri čemer DURS upošteva zadnjo oddajo.
Tako sem poskušal ponovno oddati obrazec KP-KPD preko e-davkov. Nikjer me ni vprašalo po nobeni sklicni številki, ampak ga je uspešno oddalo.

Sedaj imam oddani dve skoraj enaki vir.dat datoteki (prvotna vsebuje manjšo napako). Zanima me, ali drži podatek, da se upošteva zadnjo pravilno oddajo, ali pa moram kogarkoli obvestiti o ponovni oddaji istih podatkov.

Hvala in lep pozdrav!
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Hm,jaz ti žal ne znam pomagati...pa tudi na mojo dičemo še ni odgovora.danes je res zaslužen vidend.jutri pa nam bos igurno kdo odgovoril.
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Jaz sem pismno uprašala na e davke in so mi odgovorili, če sem sama ugotovila napako naj ponovno oddam in oni obdo upoštevali zadnjo oddajo koat da je pravilna.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Jaz sem pa na edavkih danes dobila obrazložitev,da naj staro pustim,,kot sem oddala v petek,danes pa naredim dodatno datoteko v programu wdoh in priložim na edavke-da se lahko popilja 2x,3x...
Takosem tudi naredila.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Jaz sem pa na edavkih danes dobila obrazložitev,da naj staro pustim,,kot sem oddala v petek,danes pa naredim dodatno datoteko v programu wdoh in priložim na edavke-da se lahko popilja 2x,3x...
Tako sem tudi naredila.
anman
Nov član
Nov član

Tudi sam sem zasledil, da se upošteva le zadnja oddaja, vendar na žalost to ni na uradni strani DURS-a. Upam, da ne bodo upoštevali obeh datotek, ampak res le zadnjo. Ne bi rad, da vsem podvojijo dohodke in tako zavlečejo postopek tja v september.

Glede preverjanja priimkov in imen pa je tako. Vsakih drugače - preverjeno na lastnih podatkih. Enkrat napačen priimek javi kot vsebinsko napako in je oddaja kljub temu mogoča, drugič pa kot kritično.
Sicer pa ne preverja celotnega priimka, ampak samo prvih nekaj znakov (sem tudi preveril).
Upam, da REK obrazci ne bodo tako strogi pri kontroliranju. DURS si za posodobitve programov vzame en mesec časa, od izplačevalcev dohodkov pa zahteva takojšnjo prilagoditev. Ni kaj.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Joj,zdaj pa mene skrbi...če res upošteva samo zadnjo oddajo,bo pa moje napačno-ker jaz pa hočem da upošteva OBE oddaji,kot so mi zatrdili na pomoči edavkov,da je.
anman
Nov član
Nov član

Sem klical na tehnično pomoč e-Davki. Rečeno je bilo, da se upošteva zadnja oddaja, ker se prvotni podatki povozijo, čeprav ne vpraša po nobeni referenčni številki. Enostavno se upošteva zadnjo oddajo. Tako da vam (uni) svetujem, da ponovno oddate podatke v celoti - torej obe datoteki (v enotni zip datoteki). V nasprotnem primeru vam upoštevajo le zadnjo. Razen če imajo za raznovrstne datoteke drugačna pravila. Sam sem spraševal po zamenjavi iste datoteke.

Me je pa ob koncu nekoliko zmedel. Saj je na vprašanje: "Ali se potem podatki resnično ne bodo upoštevali dvojno" odgovoril z "naj se ne bi". Zdaj pa res samo upam, da bo vse v redu.
Odgovori