usposabljanje za računov. -knjig.dela na GZ

Moderator: Mirko Zbačnik

tibaut
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tibaut »

Hvala g. Mirko za vaše meni vzpodbudne besede. Na katero šolo pa ste hodili? Vidim da so blokirali in označili zvezdice. Kako pa se to zgodi? Je na izpitu samo praktični del ni teorije-biflarske?

Hvala Peticija.

Hvala Lev2- na katero šolo pa ste vi hodili? Je tisto kar je na izpitu tudi v šoli? Je na izpitu samo praksa ali tudi teorija in koliko' Se je potrebno doma dosti učiti ali so dovolj če si aktiven in hodiš na predavanja? Je dobro da greš takoj po predavanjih na izpit ali boljše malo pozneje?
Ne gre se za reklamo šole ampak katero priporočate iz svoje izkušunje?

hvala vsem za odgovore?
MICIKA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a MICIKA »

Petica mene pa zanima, kje je potekal ta tečaj (v Ljubljani?), sem gledala na internetu pa nimajo nič podrobnejših informacij. In če kdo ve kakšna je pribljižna cena takšnega enoletnega usposabljanja:???:

mici
naša
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a naša »

Cena v Velenju je bila malo čez 200.000,00! Za samoplačnike je na obroke po 20.000,00 sit. Izpit na GZS je pa 30.000,00 sit.

lp Nataša
stunt48a
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a stunt48a »

Sam obiskujem tečaj na Ljudski univerzi in se pripravljam na izpit iz usposobljenosti za računovodska in knjigovodska dela ki bo 27. oktobra na Gos. zbornici v Lj. Moram reči, da sem na tečaju veliko pridobil, moraš pa imeti seveda nekaj osnove in precej volje za študij nove zakonodaje ki se zadnja leta kar precej pogosto spreminja ob vstopanju v Evropske tokove poslovanja.
Imam tudi veliko vprašanj, katera postavljajo na izpitu iz osnove računovodstva, davkov in davčnih vidikov, bilanciranja in poslovnih financ.

LP vsem

Fibos
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

Pozdravljeni,

Lev76, ker ste že omenili umetniške slike, kje pa natančno so v bilanci?.. Se ne hecam, sprašujem okrog, pa mi nihče ne da točnega odgovora...

Hvala, M.
stunt48a
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a stunt48a »

Odgovor <i>Optimistki</i>

Umetniška slika je lahko dolgoročna finančna naložba, katero najdemo med sredstvi v <b>razredu O</b> oziroma na KTO 06...

Fibos
Optimistka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Optimistka »

Hvala za odgovor! :roll:

LP, M.
brigita
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a brigita »

Pozdravljeni vsi skupaj!
Tudi jaz se pripravljam na izpit na GZ (no, v teku imam še predavanja). Imam pa mičkeno srečo, saj zelo dobro poznam izpraševalko na GZ. Pa nikar ne mislite, da mi kaj pove, ravno nasprotno, še več hoče vedet od mene:D.
No, ona pravi, da je predvsem pomembno to, da ne pridemo na izpit preveč živčni, saj je v večini primerov to vzrok za negativni izid na izpitu. Na GZ pa stojijo za stališčem, da mora vsak računovodja vedet kaj se dogaja s knjižbami "zadaj za računalnikom". Vsekakor mislim, da nam lahko to le pomaga. Se ne strinjate?

Lep dan:D:razz:
Brigita
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tibaut, zvezdice sem kar sam naklofal, da ne bi bilo problemov. Hodil sem na izobraževalno središče **** (saj ne bo preveč?), in ni bilo nič povezano z izpiti na GZS (žal). Izpiti so bili v sklopu izobraževanja. Dobil sem le spričevalo in vpis v delovno knjižico.

Kako poteka izpit je v tej temi že odgovorjeno, jaz vem to le iz tretje roke.

Mirko
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Pozabil sem povedat, da za pristop na izpit predhodno izobraževanje ni pogoj! Izpitna vprašanja dobite na GZ (pobrskajte na spletnih streneh, mogoče so še tam, žal si nisem shranil linkov, pač pa le vprašanja).

LP, Mirko
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Navsezadnje pa nekaj linkov vseeno imam:

Razpisi izpitov GZS
http://www.gzs.si/Nivo1.asp?ID=17074&IDpm=4

Še več:
Vprašanja:
http://www.gzs.si/Nivo3.asp?ID=1279

Programi:
http://www.gzs.si/Nivo1.asp?ID=1246&IDpm=4

Pogoji:
http://www.gzs.si/Nivo1.asp?ID=13446&IDpm=4

Upam, da linki niso zastareli.

PS.: Nimam ravno lepe lastnosti za računovodja - raztresenost in pozabljivost.

Mirko
tibaut
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tibaut »

g.Mirko kako naj pogledam kaj se skriva za zvezdicami? Katero središče? Vi torej nimate izpita na GZS? Kaj se vam je vpisalo v delavsko knjižico?
Odgovori