obvezne izjave v januarju, da ne izplačuješ dohodkov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
margi
Nov član
Nov član

obvezne izjave v januarju, da ne izplačuješ dohodkov

Odgovor Napisal/-a margi »

Samostojni podjetniki, ki v preteklem letu niso izplačevali dohodkov, so morali še lani oddati izjavo o tem na Durs. Je to še potrebno? Se lahko za leto 2008 odda pisni ali je treba preko e-davkov?

Hvala.
ENND@T-2.NET
Novinec
Novinec

izjava

Odgovor Napisal/-a ENND@T-2.NET »

Samostojnemu podjetniku, ki opravlja dejavnost, nima nobenega zaposlenega in ni zavezanec za DDV do 31.1. ni potrebno oddajati nobenih podatkov za odmero dohodnine, le do 31.3. naredi davčni obračun akontacije dohodnine. Do 31.1.oddajaš podatke, le če si izplačevalec dohodka?
neli
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

V obračunu akontacije dohodnine do 31.3.2009 bomo tudi oddali obrazec, ki spada zraven, t.j. o olajšavah za vzdrževane družinske člane.
To velja seveda za s.p., za sebe kot nosilca dejavnosti.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Jaz sem lani oddala obrazec za olajšavo za vzdrževane družinske člane skupaj z obračunom, vendar mi pri dohodnini ta olajšava ni bila priznana in sem se morala pritožit. Zato sem letos vlogo oddala že v januarju. Morda je bil moj primer osamljen, vendar, ker si s.p. ji med letom te olajšave ne upoštevamo je mogoče prav, da oddamo vlogo do 31.1.

Lp
DECO
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

To vam pa z veseljem verjamem pri naši "hudi" birokraciji.
Ampak to je dvojno pisanje ene in iste zadeve.
Potem pa še to: v zdajšnjem času/januar/ marsikdo sploh še ne ve koliko bo imel dobička in če bo sploh lahko uveljavljal kakšno olajšavo.
Lepo vas pozdravljam.

Janina1
Super računovodja
Super računovodja

To vam pa z veseljem verjamem pri naši "hudi" birokraciji.
Ampak to je dvojno pisanje ene in iste zadeve.
Potem pa še to: v zdajšnjem času/januar/ marsikdo sploh še ne ve koliko bo imel dobička in če bo sploh lahko uveljavljal kakšno olajšavo.
Lepo vas pozdravljam.

xx081074
Začetnik
Začetnik

Re: izjava

Odgovor Napisal/-a xx081074 »

ENND@T-2.NET napisal/-a:Samostojnemu podjetniku, ki opravlja dejavnost, nima nobenega zaposlenega in ni zavezanec za DDV do 31.1. ni potrebno oddajati nobenih podatkov za odmero dohodnine, le do 31.3. naredi davčni obračun akontacije dohodnine. Do 31.1.oddajaš podatke, le če si izplačevalec dohodka?
neli
A to drži? Potem ni potrebno oddajati podatkov do 31.1.? Kako pa je z izračunom za naprej? Ali do 31.3.2009 plačujemo prispevke enako ko doslej?

Hvala, lp, Maja
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Katerih podatkov mislite in katerim izračunom??? (davčni obračun je rok 31.03.2009 za leto 2008).

Prispevke plačujete od zavarovalne osnove. Ta se spremeni: v naslednjem mesecu po oddaji davčnega obračuna/npr. če ga boste oddali v mesecu marcu, bo zavarovalna osnova nova za mesec april in naprej, obveznost pa se plača do 15.5........

lp
Odgovori