Nikakor ne dobim pooblastil na e-davkih! Prosim za pomoč!

Moderator: Mirko Zbačnik

goga
Nov član
Nov član

Nikakor ne dobim pooblastil na e-davkih! Prosim za pomoč!

Odgovor Napisal/-a goga »

Ali ima morda še kdo od vas težave z pooblastili za e-davke za oddajo kontrolnih podatkov dohodnine??!! Sama sem namreč že prejšnji teden oddala kar nekaj pooblastil, vendar mi ji do danes še niso pripeli na e-davke.

Na telefon (DURS) ne dobim nikogar, na mail še manj zato vas prosim za pomoč.

Ali morda kdo ve na koga se obrniti, da mi bodo pooblastila dodelili?? Želela bi dobiti kakšen konkreten mail ker telefonov imam še en kup, pa se nihče nikjer ne oglaša. :o

Hvala za pomoč pa čim manj stresno delo še naprej! :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Včasih traja malce dalj časa za dodelitev; verjetno je sedaj kar "gneča" - malce še počakajte.

014 000-14-51 številka za tehnično pomoč, a je sedaj zelo zasedena zaradi pomoči pri oddaji kontrolnih podatkov za dohodnino.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
goga
Nov član
Nov član

Mirko Zbačnik napisal/-a:Včasih traja malce dalj časa za dodelitev; verjetno je sedaj kar "gneča" - malce še počakajte.

014 000-14-51 številka za tehnično pomoč, a je sedaj zelo zasedena zaradi pomoči pri oddaji kontrolnih podatkov za dohodnino.
Hvala za odgovor, vendar e-davki oz. na tej tel. št. niso pristojni za dodeljevanje pooblastil ampak samo za pomoč pri oddaji.

Pa vseeno lep dan še naprej! :D
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Počakajte malce dalj časa, da nehajo žlobudrati "pritisnite 1 ... (itd) "vsi operaterji so zasedeni..." se vam bo oglasil operater. Predvčerajšnjim sem ga dočakal. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Urejanje pooblastil je urejeno po posameznih davčnih uradih. Pokličite na Vaš davčni urad in prosite naj Vam vežejo osebo zadolženo za pooblastila za gospodarske družbe. In zapišite si ime in priimek te osebe, ker ga boste še rabili.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
goga
Nov član
Nov član

febo napisal/-a:Urejanje pooblastil je urejeno po posameznih davčnih uradih. Pokličite na Vaš davčni urad in prosite naj Vam vežejo osebo zadolženo za pooblastila za gospodarske družbe. In zapišite si ime in priimek te osebe, ker ga boste še rabili.

Sem pozabila zgleda povedati da imam jaz računovodski servis in da rabim potrdila za več zavezancev :roll: : Imam pa drugače že vse telefonske številke od pomoje skorajda od vseh tam na davčni :ssirok: Sam kaj ko se nikjer nihče ne oglasi :sjezen: Jim bom kar osebno odnesla v petek pa naj oni vnašajo podatke če še enih pooblastil ne morejo dodati v 10-tih dneh :scool: .
Drugače pa thx za odgovor :spoljub:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ko je bil moj davčni urad v Cerknici, sem včasih tudi tu oddal pooblastila. A oni so to poslali na Dunajsko, sedaj pa verjetno na Davčno 1 ("Modri kvadrat"). Tako, da sem nadalje, tudi za s.p.-je pošiljal tja. Verjetno so pa kar zasedeni, podobno je bilo tudi lani konec julija.
Mirko Slika
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Seveda Mirko. Enako bo konec marca za odajo davčnega obračuna. Problem je, da večina ljudi dela vse v zadnji moment in potem je po nepotrebnem panika. So pa mi že šli na roko, da sem po fax-u poslal pooblastilo(original pa še po pošti) in so mi vse uredili v dveh urah. In brez poznanstev, človeka sploh nisem poznal.

goga
Nov član
Nov član

febo napisal/-a:Seveda Mirko. Enako bo konec marca za odajo davčnega obračuna. Problem je, da večina ljudi dela vse v zadnji moment in potem je po nepotrebnem panika. So pa mi že šli na roko, da sem po fax-u poslal pooblastilo(original pa še po pošti) in so mi vse uredili v dveh urah. In brez poznanstev, človeka sploh nisem poznal.

Jaz sem pa ena redkih ki ne dela vse v zadnjem trenutku :P . Sem imela pripravljene vse podatke za dohodnine že na začetku januarja, samo ker je potrebno letos posebej dajati pooblastila (za razliko od vseh prejšnjih let, ko je vse teklo brez problemov) sem jih pač oddala na DURS že sredi januarja pa mi jih do danes niso "pripopali" na portal. Samo v tem je problem :cry: . Na telefon pa kot ponavadi nikogar ne dobiš :sjezen: . Pa vseeno hvala vsem za mnenja in informacije :wink:
goga
Nov član
Nov član

febo napisal/-a:Seveda Mirko. Enako bo konec marca za odajo davčnega obračuna. Problem je, da večina ljudi dela vse v zadnji moment in potem je po nepotrebnem panika. So pa mi že šli na roko, da sem po fax-u poslal pooblastilo(original pa še po pošti) in so mi vse uredili v dveh urah. In brez poznanstev, človeka sploh nisem poznal.

Jaz sem pa ena redkih ki ne dela vse v zadnjem trenutku :P . Sem imela pripravljene vse podatke za dohodnine že na začetku januarja, samo ker je potrebno letos posebej dajati pooblastila (za razliko od vseh prejšnjih let, ko je vse teklo brez problemov) sem jih pač oddala na DURS že sredi januarja pa mi jih do danes niso "pripopali" na portal. Samo v tem je problem :cry: . Na telefon pa kot ponavadi nikogar ne dobiš :sjezen: . Pa vseeno hvala vsem za mnenja in informacije :wink:
goga
Nov član
Nov član

Se opravičujem ker sem tolikokrat tole "nalimala gor" :D Sedaj pa ne znam zbrisat-hahahaha! No evo kako sem jaz ažurna :ssirok:
Zadnjič spremenil goga, dne 29 Jan 2009, 00:49, skupaj popravljeno 1 krat.
goga
Nov član
Nov član

Odgovori