Ali lahko s.p. otroka, za katerega plačuje preževnino uveljavlja kot VDČ?
Do katere višine?
Višina plačanih preživnin ali polovica olajšave?
VDČ-preževnina
Moderator: Mirko Zbačnik
Oče prijavi otroka, upoštevajo mu znesek preživnine in od tega zneska izračunajo sorazmerni del, ki pa ni čisto točna polovica,ampak nekje približno okrog polovice.
Bejba, tudi če oče plačuje preživnino, ni o.k. da mu priznajo skoraj polovico olajšave. Saj njegov strošek za otroka mesečno okrog 70 eurov..Druageč bi bilo, če bi resnično dal polovico denarja, ki ga otrok potrebuje na mesec. Moje mnenje je, a bi tukaj bilo pravično večina olajšave priznati materi.Otrok potrebuje na mesec malo več kot 70 eurov..se vam ne zdi...
lp
Bejba, tudi če oče plačuje preživnino, ni o.k. da mu priznajo skoraj polovico olajšave. Saj njegov strošek za otroka mesečno okrog 70 eurov..Druageč bi bilo, če bi resnično dal polovico denarja, ki ga otrok potrebuje na mesec. Moje mnenje je, a bi tukaj bilo pravično večina olajšave priznati materi.Otrok potrebuje na mesec malo več kot 70 eurov..se vam ne zdi...
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Ni ravno tako. Očetu se prizna poovica olajšave oziroma največ do višine preživnine ( in ne sorazmerni del ) zato je potrebno preživnino vpisati v obrazec.
Znesek, ki ga navajate mansul1 pa je mogoče vaša osebna izkušnja. Obstajajo tudi pošteni očetje, ki resnično pripevajo toliko kot je potrebno. Se pa zneski preživnin gibljejo od 0 pa do več kot 500 € na otroka in je posploševanje na tem področju neumestno.
Znesek, ki ga navajate mansul1 pa je mogoče vaša osebna izkušnja. Obstajajo tudi pošteni očetje, ki resnično pripevajo toliko kot je potrebno. Se pa zneski preživnin gibljejo od 0 pa do več kot 500 € na otroka in je posploševanje na tem področju neumestno.
Znesek, ki sem ga navedla je bil zgolj hipotetičen..kot primer..Ne osebni.MG napisal/-a:Ni ravno tako. Očetu se prizna poovica olajšave oziroma največ do višine preživnine ( in ne sorazmerni del ) zato je potrebno preživnino vpisati v obrazec.
MG, se opravičujem, če sem koga s tem zadela v živo, seveda pa je tudi dejstvo, znanstveno dokazano, da so tudi dobri očetje. Ki prispevajo več kot zgolj preživnino. In tako je tudi prav.
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je