KnjiŽbe storitev + material gradbeniki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
accountant
Začetnik
Začetnik

KnjiŽbe storitev + material gradbeniki

Odgovor Napisal/-a accountant »

Stranka se ukvarja z gradbeništvom. Na izdanih računih ima ponavadi več postavk po m2, po h, po kos,... vendar nima ločenega stroška materiala in stroška storitve, ampak skupaj v enoti mere. Je prav, da mu knjižim račune na 760 - prih.od prodaje storitev ali bi morala na kak drug konto? Stroške materiala, ki ga nabavi mu knjižim na 310/220 in ga takoj dam v porabo 400/310.
Ima kdo kak drug predlog glede gradbenikov, ne želim, da bi imela kakšne težave v primeru kontrole in podobno.

Še ena, a je v redu, če knjižim stroške za plin (greje si delovišče), razne vrvice, ipd.kar pač porabi pri opravljanju svojega dela na potrošni material kto.407 ali bi bil kateri drug konto bil primernejši.

Sicer se mi zdi prav kot delam, vendar je tega veliko pa me malo mučijo dvomi :oops:

Hvala za vsak nasvet in lep vikend!
"To be or not to be" - that is not a question!
accountant
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a accountant »

... prooosiiim ... kdorkoli, karkoli ? :szalosten:
"To be or not to be" - that is not a question!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mislim, da delate pravilno. Če je DDV zavezanec, naj bi praviloma izdajal tudi obračune situacij, ki veljajo kot račun. Tako je pravilno tudi obračunan DDV ter prihoki.

Pomožni material ali pomožni maerial (401 ali 407). Jaz se za potrošni material, ki se navezuje na gradbišče, raje opredlim za konto 401, drug material, ki ni v direktni povezavi z gradbišči pa na 407.

Tako je moje mnenje, a marsikdo dela pač kot dela...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori