poračun za avgust.2008?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

poračun za avgust.2008?

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

pozdravljeni

ali mogoče kdo ve, če lahko firma izplača delavcu v februarju 2009 naknadno-npr.kot poračun, ker je imel zaposleni prenizko plačo...ali iz drugih razlogov, mu je še dolžen denar...Delavec je sam dal odpoved konec avgusta leta 2008. ali se davčna v to ne vtika, samo da firma placa vse prispevke in dohodnino?? :?: :| Izpolni se le Rek1 :idea: hvala za nasvete..
Zivljenje je lepo! :)
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Nisem sicer strokovnjak za plače, a tako zlahka po moje ne gre, sicer bi lahko tudi meni nepoznan delodajalec izplačal plačo, četudi nisem tam nikoli delala :sjezik: Pa za neposlovni strošek bi šlo.
Mislim da je treba to izplačilo prikazati kot plačo za čas, ko je bil delavec še zaposlen v tej firmi, ter seveda ustrezno popraviti rek obrazec.
Počakajte še na kako drugo mnenje oz. nasvet.
Mincek
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Mincek

HVALA VAM ZA NASVET, :sklovn: :o toda ta delavec je bil zaposlen v podjetju 5 let.Jaz pa bi naredila v Reku 1 da gre za drugo izplacilo za mesec avgust 2008 in ne prvo-ko je bila narejena placa za vse delavce in s tem takrat tudi oddam Rek1. Nevem zakaj menite da naj to popravljam, saj bi dala kot drugo izplacilo?? hm dali ste mi misliti... :oops: :szardi:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kot drugo izplačilo plač (ker je bilo prvo že izplačano) za razliko. Gre za avgustovsko plačo. Če ste že popravili obračun, sedaj napavite še izplačilo za razliko. Vse moa biti prikazano kot plača za avgust.

V tem ne vidim problema.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Mirko. hvala :P

sem naredila poracun posebej. nic nisem "mesala" s avgustovsko placo..na davcni niso nic komplicirali 8)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če pogledamo na zadevo iz vsakdanjosti; marsikatero podjetje določen trenutek ni zmožno izplačati plač in jih izplača le delno, kasnej pa poračunajo razliko. Takih primerov ni malo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori