Izguba

Moderator: Mirko Zbačnik

mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Izguba

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Prvič imam primer, ko ima s.p. izgubo. Ima dosti preveč stroškov, kot pa je prihodkov. Sem šla malo preverjat skozi konte stroškov...pa je vse ok...nobenih nepotrebnih stroškov... Zdaj se tak ne da nič narediti več ali ne??? :?

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Rezultat napravljen na osnovi verodostojnih podatkov, zato ne vek kaj se da storiti. Če sproti poravnava svoje obveznosti ni to nič kaj alarmantnega. Poglejte le, zakaj prihaja do povečanja stroškov in zakaj je morebiti manj prihodkov. Včasih je izguba na primer posledica večjega investiranja (amortizacija)....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Z izgubo ni nič narobe, razen če ni s.p. delal na "šverc" brez izstavljanja računov, material za to delo pa si je vseeno dajal v stroške. Na to bodite pozorni, sicer pa bo v teh časih marsikdo posloval z izgubo.
DECO
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

Hja..v bistvu sploh ni nekih večjih vlaganj v os, amortizacija je zanemraljiva... gre namreč za manjši gostinski lokal. Promet/dnevni izkupički so manjši, stroški nabave materiala-hrana in pijača je največji strošek, pol še plače, ima 3 zaposlene,telefon..in pač takšni sprotni stroški...

lp
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

No to je pa tipične primer, ko je gostinec konec dneva enostavno storniral nekaj računov...sem skoraj prepričana, da noben gostinec ne bo imel odprte gostilne če bo delal izgubo.... kar malo ga povprašajte če to počne - briše račune namreč. Jaz ga ne poznam gostinca, ki tega ne bi počel.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

No, to sicer ne bi rekla, da briše račune...(upam, da nisem naivna)...Je pa dejstvo, da ima napr.velikokrat vikend zaprt, tudi decembra so imeli dosti zaprto..pa med počitnicami..namreč lokal je odvisen od dijakov in študentov...Tako, da mislim, da je kar promet realen...Ne bi pa dala roko v ogenj, da bi spodbijala vašo pripombo Naty... :wink: :wink:

lp
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

V končni fazi itak ni vaše delo, da ugotavljate, ali je brisal račune... vi mu samo povejte, da sem vam ne zdi lih logično da dela izgubo, opozorite ga, da so davčni inšpektorji neizprosni in da z računanjem normativov hitro ugotovijo te zadeve. Važno je, da ga opozorite na to, kaj lahko ugotovijo inšpektorji.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Glede na predhodno debato :
ali sem jaz prehud cinik s "slabimi" izkušnjami ali ste ostali idealisti : kje ste že videli oštirja (ali frizerko), da bi vsem (zlasti stalnim, poznanim strankam) vsiljeval račune? lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Med nekaterimi sem že slišal da bi odprli kmečki turizem. Strah je le, da je zvečer zraven, ko se pobira gotovina. Pleg tega kupiš malce mesa na črno in ..... :spomezik:

Starči, mogoče je še kakšen cinik.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mansu1
Super računovodja
Super računovodja

Pa mogoče še kje kakšen idealist. Z mislijo, da vsi pošteno delajo :wink:

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Idealisti smo mi, računovodje! :spomezik: Kakšna pa je sicer struktura stroškov? Če predpostavljam, (malce cinično, zopet 8) ), da gostinci le "preprodajajo" robo, prodajo dražje kot kupijo, je vzrok izgube lahko v stroških dela, najemnin, amortizacije, vzdrževanja.... Kako je pa z likvidnostjo? Poglejte in primerjajte prihodke in odhodke iz preteklih let, ugotovite odstopanja .... :spomezik:
Mirko Slika
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Mene ne bo noben prepričal, da gostinci delajo z izgubo. Malo primerjajte, koliko je nabavna cena piva in prodajna. Pa smo tukaj. Pa tri zaposlene ima, torej je kar nekaj prometa. Ne bo zaposlenih plačeval zato, da bodo sedeli in preganjali dolgčas.
Naty

Odgovori