Članstvo-NUJNO!!!!!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ta nova "ablast" si pa hitro prizadeva ursničiti svoje obljube! Osebno sem v dvomih o sprejetju sprememb.

Mirko
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Ni "ablast", ampak eden ,ki je samo predlagal.

:oops:
stunt48a
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a stunt48a »

Po mojem se zbornica ne bo tako hitro odpovedala pomembnemu viru prihodkov, čeprav srednji in mali poslovni subjekti nimajo nobene koristi ampak samo zakonsko obveznost plačevanja prispevka.
Moboče bo pa nova vlada ki prihaja, drugače razmišljala ?

LP vsem
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Vem, Anka. Toda popravek zakona bo morala vseeno sprejeti oblast :oops:. Popravit bo morala neskladje z ustavo, ki jo je država z ustavno presojo uzakonila.

Mirko
slavica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a slavica »

Kolikor vem, je bil na to temo pred leti sprožen ustavni spor. Nekaj časa celo niso delali izterjav in so dolg odpisali. Vendar ne vem kako je bil spor rešen, če je sploh bil. Morda kdo ve?

V informacijah št. 4, z dne 28.1.04 pa piše tudi: Oproščeni plačila članskega prispevka so zavezanci za pavšal, katerih prihodki iz zadnjega letnega poročila oz. davčnega izkaza ne presegdajo 4.000.000,00 SIT letno.
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fendi »

Se strinjam, da koristi od GZS ni, čeprav baje premalo koristimo možnosti, ki jih nudi. Menda s primerno prošnjo in goro papirja (predstavitev firme, utemeljitve, načrt razvoja...) lahko prideš celo do kakšnih nepovratnih sredstev ali subvencij. Ima kdo izkušnje, kaj vse je moral pripravit, da je to dobil?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Slavica, pred cca dvemi leti sem brskal na temo zakonitosti obveznega članstva, kjer sem tudi zasledil, da je Ustavno sodišče dalo "prav" zbornicam. Torej, da je kršitev ustave zakonita.

Mirko
sasiti
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sasiti »

Ali mogoče kdo ve za koliko časa nazaj je mogoče izterjati članarino GZS? Kakšen je zastaralni rok?
BERCHE1
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a BERCHE1 »

MENI JE NA DAVKARIJI RADOVLJICA REKLA BA MI NI TREBA PLAČEVATI ČLANARINE, KER NIMAM NOBENE TOČNO OPREDELJENE DEJAVNOSTI (NPR:DRUGE RAČUNALNIŠKE DEJAVNOSTI):)

BERCHE
Odgovori