StroŠki opomina za pravno osebo

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

StroŠki opomina za pravno osebo

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Prejeli smo opomin od banke, ki nam je zato zaračunala 12,00 EUR. Meni se to zdi zeloooooooo pretirano, pa me zanima ali so tudi podjetja zavarovana kot fizične osebe, ki se jim, kolikor sem enkrat zasledila, lahko zaračuna samo dejanske stroške opomina, ki pa ne morejo znašati 12,00 EUR. Ali se lahko naj kaj sklicujemo in spodbijam znesek ali moramo pristati na njihov cenik?
Najbolj me jezi to, da njihovega računa sploh nismo prejeli, niti opomina ne, zdaj pa so nam poslali oboje in zahtevajo 12,00 EUR !
LP :evil:
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Verjetno imate razmerje dogovorjeno v kakšni medsebojni pogodbi. Preberite predvsem droben tisk.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Ja, v pogodbi piše, da nam lahko zaračunajo stroške opomina, verjetno po trenunto veljavnem ceniku. Torej, če smo pristali na to, moramo požreti.
Ali pa nam lahko zaračunajo stroške opomina za račun, ki ga nismo nikoli prejeli?
In pa stroške opomina, če opomina nismo nikoli prejeli?
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

enak problem je z leasing hišami. veselo odirajo pri opominih. nič jim ne morete, če imajo pač tak cenik. menda so dobili samo "navodilo", naj opomin ne bi presegel dolgovanega zneska (v primeru, da je opomin za manjši znesek). tudi če jim opomin kot neutemeljen (plačilo pred izstavitvijo opomina) zavrneš, se ne sekirajo in ti ga veselo zaračunajo. hvalabogu imam take ZELO SLABE izkušnje samo z eno leasing hišo (ena velika bela stavba na dunajski v lj).
Odgovori