OlajŠave

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
VERAV
Začetnik
Začetnik

OlajŠave

Odgovor Napisal/-a VERAV »

TORE 3 0 % DO 30.000,00.Kako je z nepremičnino npr nakup parkirišča,nakup novega dodatnega salona,ter renoviranje salona.?Oprema gre v olajšavo razen pisarniške opreme.Tukaj gre za prostor in adaptacijo za opravljanje osnovne dejavnost,sem pa nekje zasledila da nepremičnine ne spadajo v olajšavo,torej tudi adaptacija ne?Upam da sem narobe razumela.Prosim za kakšno zanesljivo mnenje oziroma znanje.
Hvala
VERAV
Začetnik
Začetnik

Olajšave

A kdo prosim ve ? Al sem preveč čudn napisala.
Bom zelo vesela odgovora:Olajšave za 2008 pri nabavi nepremičnine.

,Hvala in lep dan.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Ne glede na to ali ste gopsodarska družba (d.o.o....) ali samostojni podjetnik (s.p.) veljajo enaki pogoji za uveljavljanje olajšav za investicijska vlaganja:
- 30% investiranega zneska v opremo in v neopredmetena dolgoročna sredstva (vendar ne več kot 30.000€), pri čemer pa se za opremo ne šteje: pohištvo in pisarniška oprema, razen računalnikov.... motorna vozila razen.....; za neopredmetena sredstva pa se ne štejejo dobro ime in usredstveni stroški naložb v tuja opredetena osnovna sredstva.

Med sredstvi, za katera bi lahko uveljaljavljali vlaganja oziroma davčno olajšavo torej ni nepremičnin in posledično tudi ne dodatnih vlaganj, ki se smatrajo kot vlaganja v nepremičnino.

lp
VERAV
Začetnik
Začetnik

Tako sem tud jaz razumela,in se ravno tega bala.Hvala za potrditev.

lep dan
Odgovori