prehodni konto

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ajidila
Začetnik
Začetnik

prehodni konto

Odgovor Napisal/-a ajidila »

Hojla,

prosim, če mi lahko kdo svetuje nekaj.

Prevzela sem računovodenje ene firme (d.o.o.) - v bilanci imajo na prehodnem kontu kar velik saldo (cca. 20.000,00), ki se jim vleče že kar nekaj let.
Po moje bi ta konto morali zapreti. Ampak kako - s katerimi konti ? Če dam med kakšne odhodke, bi to zelo pokvarilo izid, kaj drugega pa mi ne pade na pamet.

Prosim za kakšen odgovor oz. razmišljanje - vsega bom vesela.
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Na prehodnem kontu ne sme biti salda konec leta. Najbolje, če imate možnost, da ugotovite od kod je ta znesek, po njihovih knjiženjih preteklih let.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
ajidila
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ajidila »

Mi pravijo, da bi bilo to zelo težko razvozlat, ker je že nekaj let mimo; vmes so menjali računalniški program, arhiv je bogvekje ....
jonova
Začetnik
Začetnik
Kraj: JESENICE

Odgovor Napisal/-a jonova »

Ne vem, če bom kaj pomagala, toda iz dolgoletne prakse, so mogoče to dvigi za osebno porabo direktorja :shudic: , in ni bilo ne pogodbe na dokumentacije - računov, potnih nalogov, torej jaz bi dala na dani kredit, torej na terjatve, ne vem kaj bi storila z obrestmi :roll: , vendar enkrat bo to moralo biti vrnjeno ali če boste odpisali, pa bo davčno nepriznan strošek - gre v ipi, v davčni pa bo treba plačati davek - bo obdavčeno; no to je moje mnenje oz predlog; uspešno rešitev problema :lol:
jonova
Odgovori