3 mesečni zavezanci za ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

3 mesečni zavezanci za ddv

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

A kdo mogoče ve, kdaj bodo dobili obvestila od Dursa tisti, ki so že eno leto in tudi več mesečni zavezanci začetniki in bi morali biti januarja 09 že trimesečni -po uradni dolžnosti, torej bi morali letos prvič oddajati ddv-o do 30.04.2009??
Imam tak primer, pa ugotavljam, da se kar da na e-davkih oddati ddv-o za januar 09.

Pomoč please :idea:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

prejšnja leta ni bilo nobenih obvestil kako pogosto moraš oddajati; vedno je bil avtomatizem; tudi jaz jih imam kar nekaj, ki bodo prestopili iz 1 na 3mesečnika in še vedno ni nič; sem klicala na durs, pa pravijo: saj bo, saj še ni nobene panike )))
da ne govorim kakšna zmeda je na davčni ulici 1 v ljubljani )))
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Mislim, da ne bodo dobili obvestila. Vi morate sami izračunati ali ste mesecčni ali tromesečni davčni zavezanec
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster

saj to si že itak sami izračunamo in vemo koliko mesečni zavezanci za DDV smo;

problem je edino v tem, da na edavkih še niso uspeli narediti preklopa oziroma samodejnega izračuna; tako, da če si do vklj.decembra oddajal mesečno, ti sedaj še vedno kaže na edavkih za DDV januar 2009 - ne bi ti pa smelo nič pisati, temveč šele od 1.4. dalje bi moralo kazati DDVO za prvi kvartal
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Jaz sem vse izračunala, tudi dogovarjala sem se z njimi oktobra, da ne bomo dajali nobenega zahtevka..., da počakamo na konec leta in da bo avtomatsko....Sedaj pa vidim, da če oddam za enega za jan.09, da bom delala brez veze, ker bo treba te iste podatke vpisati še enkrat v trimesečje...Tukaj nekaj ni ok. Kako da ni panike? Saj smo že 10.2.
Na Davčni ulici še nisem bila in me tudi ne vleče tja.
Lepo vas pozdravljam.

vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster

ni panike pravijo na dursu, saj smo šele desetega ))) - tako so mi rekli, da naj še malo potrpim .

malo je zmešnjave, neorganiziranosti, programi delajo pa ne delajo...saj bo...
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Žalostno.
Letos res ne vem kako je, lani pa eDavki niso pustili oddati tustih DDV-O, ki so prešli iz mesečnega na tromesečni. Obvestila pa tudi lani ni bilo nobenega. Lahko da bo tudi letos tako.
Aja, še glede Davčne 1 v LJ: katastrofa!!!
Jst imam enega zavezanca ki spada pod DURS izpostava LJ in je katastrofa... Nič nikoli ne vedno, za to je odgovoren drugi, drugi ti reče, da ne ve in da za to je tretji in tako naprej. Namesto, da bi bila LJ zgled organiziranosti je zgled pravega KAOSA!!!
Pa sem mislila, da je v KP katastrofa!
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster

res je obup na davčni ulici 1v ljubljani;
mi je ravno eden rekel danes, ker je potrebnoval kot s.p. potrdilo o plačanih davkih in prispevkih; prej je to dobival na svoji davčni izpostavi in je dobil sprintano in podpisano v roku 5 minut; sedaj so ga pa najprej sprehajali od šalterja do šalterja, pa od sobe do sobe, pa vpisovali , pa kaj vem kaj še in potem, ko je končno prišel do dotične osebe, si je referent vzel 20 minut časa, da je vse kartice analiziral od lani pa do letos (čeprav itak ven pade kumulativa in pogledaš samo tiste konte, ki so odprti). pa potem, ko je referent na koncu že vse analiziral, sprinta papir in nese v drugo pisarno podpisati.....katastrofa od časa in organizacije...

da ne govorim o tem kako je, če kličeš za info po telefonu - pokličeš tistega referenta, ki ti ga Vida pove, pa potem ugotoviš, da to sploh ne špila za s.p sedaj, temveč bo šele v marcu; pa ti dajo drugo telefonsko, pa spet ni ok, pa ti dajo tretjo telefonsko in končno, eureka pravi referent, ki mi bo vedel povedati kakšno je stanje na kontih. pa tip računa pa sešteva pa odšteva (ker seveda spet nimajo vse poknjiženega); pa na koncu enostavno sploh ne veš ali ti je prav povedal ali ne ... moram pa priznati, da so pa vsi referenti s katerimi sem kontaktirala izredno prijazni - vsaj nekaj, če ne bi mi film počil,ker še vedno ne vem ali se nam stanja ujemajo ali ne )))
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Ampak na e-davkih, tehnična pomoč so pa res "face". Vedno mi pomagajo.
Lepo vas pozdravljam.

Odgovori