Pozdravljeni!
Ne vem, če sem pod pravo kategorijo ampak me zanima kako je z oddajo obrazcev za prispevke preko e-davke. Registrirana sem, sedaj pa pod rubriko dokumenti,PODO – Prispevki in davčni odtegljaji, ni dokumenta z oznako OPSVZ za vpis podatkov. Ali je potem potrebno kako drugače oddajati (in bi prosila za celotni postopek kako to napravit) oz. ali sploh še dokument ni pripravljen za oddajo.
Nekaj sem tudi našla na tej strani( http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... msXml.aspx ) ampak kako naj bi se to uporabljalo, če sploh, pa nimam pojma.
Prosim za pomoč.
Lp!
e-davki
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Obrazec se glasi takole: PODO-OPSVZ Obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike . in je aktiven. Saj dostopate s te strani: http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... tPage.aspx ? Poglejte še v "Moj profil" v rubriko "lastna pooblastila".
Stran, ki jo omenjate pa je za programerje, da pripravijo obliko ˇXML" datoteke za uvoz podatkov (da jih ni potrebno ročno vnašat).
Stran, ki jo omenjate pa je za programerje, da pripravijo obliko ˇXML" datoteke za uvoz podatkov (da jih ni potrebno ročno vnašat).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Še to me zanima... jaz imam digitalno potrdilo NLB za uporabo klika, in s tem sem se tudi registrirala na e-davkih. Ali naj bi to zadostovalo ali pa bi bilo potrebno pridobiti kakšno drugo potrdilo. Ker pri meni v e-davkin ni pod PODO-OPSVZ-ja. Samo obrazci REK1 IN REK2.
Pri lastnih pooblastilih pa je ta oznaka. Kako je sedaj s tem. Nič več mi ni jasno.
Pri lastnih pooblastilih pa je ta oznaka. Kako je sedaj s tem. Nič več mi ni jasno.
Digitalno potrdilo oz certifikat NLK klik ne zadostuje za pošiljanje obrazcev, ki so za FOD (fizične osebe z dejavnostjo).
Na Durs morate poslati pooblastilo, s katerim kot s.p. pooblaščate samo sebe (kot fizično osebo) za pošiljanje obrazcev, ki jih boste obkljukali na vlogi/pooblastilu.
O tej zadevi se je že veliko pisalo. Poglejte naslove OPSVZ ali OBRAZEC OPSVZ e-davki.
Lp
Na Durs morate poslati pooblastilo, s katerim kot s.p. pooblaščate samo sebe (kot fizično osebo) za pošiljanje obrazcev, ki jih boste obkljukali na vlogi/pooblastilu.
O tej zadevi se je že veliko pisalo. Poglejte naslove OPSVZ ali OBRAZEC OPSVZ e-davki.
Lp
Ajla