Plača v d.o.o.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Plača v d.o.o.

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Prevzela sem računovodstvo za storitveni d.o.o.. Vedno ko gledam, kako drugi delajo, se potem malo zmedem :|
Pri plači za december prejšnja računovodkinja ni upoštevala povečanih splošnih olajšav, ampak samo najnižjo olajšavo. Vem da to ni nič narobe, vendar zakaj že delavec že zdaj ne bi dobil par evrov več. Ali upoštevate dodatna povečanja splošne olajšave?

Koliko znaša povračilo prehrane v d.o.o.?Za mesec december je obračunala 3,96 EUR, meni pa se to zdi nekam malo.....

Prosim vas za mnenja.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pri prehrani moramo upoštevati najnižiji znesek, ki ga mora mora delodajalec izplačati po veljavni kolektivni pogodbi podjetja ali pa najvišji še neobdavčen znesek, ki je 6,12 €.

Z najnižjim zneskom je zaoščen pogoj o višini povračila za prehrano.

Kar se pa tiče dohodnine, ni ravno pav. A bo poračunano z osebno dohodninsko napovedjo. V bisvu je lepo dobiti dohodnino nazaj, a je tudi nesmiselno brezobrestno kreditirati DURS, kot je to v tem primeru.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
verica5
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a verica5 »

Naty, jaz vedno zahtevam od delavca odgovor ali naj upoštevam to dodatno splošno olajšavo ali ne. Sama se ne morem odločiti, ker ne vem, če delavec nima še kakšnih drugih dohodkov razen plače in bi moral na koncu dohodnino doplačati. Če mi odgovori, da lahko upoštevam, to storim, če pa tega noče, mu ponudim izjavo, ki jo podpiše.
Odgovori