Par vprašanj glede Davčnega obračuna

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
aria
Novinec
Novinec

Par vprašanj glede Davčnega obračuna

Odgovor Napisal/-a aria »

Pozdravljeni, letos prvič delam sama Davčni obračun ter bi potrebovala pomoč glede par vprašanj.

1. Kaj če oddam Davčni obračun do 28.2.2008, plačam akontacijo davka iz dejavnosti 10.3.2009 novi izračunan znesek??

2. Če imam v rubriki 27 Davčnega obračuna preveč obračunano akontacijo, moram napisat kako izjavo da želim vračilo ali je avtomatizem?

3. Me letom si nisem upoštevala nobene olajšave, kaj si lahko uveljavljam splošno olajšavo 2.959,60? (dabiček + prispevki znašajo 13.000 eur

Upam, da mi boste lahko pomagali.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

1. da, hkrati doplačate še morebitno razliko za januaarsko akontacijo (če imate sedaj večjo akontacijo)
2.vračilo preveč plačanih akontacij je avtomatsko
3.splošno olajšavo si lahko upoštevate, če vam ni bila kje drugje upoštevana (recimo da je s.p. samo popoldanski in imate še plačo nekje drugje)
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
aria
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a aria »

Najlepša hvala Naty73. :lol: :lol: :lol:
tincika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a tincika »

Kaj pa če oddaš davčni obračun po 10.03.2009 si ne smeš prej obračunat nižje akontacije, če veš da bo ta bistveno nižja od lanske. Tu gre recimo za 10.000,00 EUR mesečno?

Moraš še 10.03.2009 plačat po starem? Pol bojo pa itak moral vse vrnit.

Hvala!
Začetnica na področju računovodstva
koko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a koko »

Tako je kot ste zapisali, plačate, pa bo davčna vrnila preveč plačano akontacijo
Odgovori