pozabljene obresti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
medico
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

pozabljene obresti

Odgovor Napisal/-a medico »

Hi,

povejte kaj mi je narediti.

Podjetje je vzelo pri drugem podjetju kredit. Lepo so ga odplačevali, pozabili pa ločit glavnico in obresti. Zdaj imam od leta 2006 ob končnem odplačilu kredita v letu 2008 gor še obresti, ki bi pa vsako leto morale v strošek na obresti.

Kaj sedaj?

Dam obresti v stršek leta 2008 ali naj odmislim in dam obresti iz l 2006 in 2007 v davčno nepriznane ?

Kje potem to poročat v davčnem obračunu ?

Pomagajte. :sneodobren:

Hvala,

lp darija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Po mojem boste napako porpavili. Ali preko prenesenega rezultata, ali pa na odhodke jeodvisno od pomembnosti napake. Če gre za večji znesek, vsekako predlagam prek prenešenega rezultata. Odhoek upoštevate tudi v davčnem obračunu in morebiti ojasnite dogodek v razkritjih.

Če gre za manjšo napako, bi šlo lahko tudi prek odhodkov obdobja.

To je moje mišljenje...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
medico
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a medico »

Ja, vse skupaj, za tri leta je obresti 4.500 eur. To je ogromen znesek (vsaj zame).

Mislim, da bi bilo potrebno preko prenešenega rezultata SK 93.
Tudi v razkritjih bom obrazložila.

Nikoli pa še nisem preko SK 93 takšne stvari razknjiževala. Mi lahko pomagate kako zadevo speljat ali vsaj navedete kje bi lahko našla primer. da bi pravilno poknjižila, pravilno vpisala v statistiko, davčni obračun.

Hvala
darija
Odgovori