Odpoved D.R.,Samozaposlitev in ZZZ
Moderator: Mirko Zbačnik
Odpoved D.R.,Samozaposlitev in ZZZ
POzdravljeni!
Nekje je že bilo omenjeno pa ne najdem!Zanima me postopek,če dam redno odpoved D.R.(nimam nobene pravice do den.nadomestila na ZZZ)in se samozaposlim(S.P) potem pa S.P čez 1 mesec zaprem in se prijavim na ZZZ,a sem potem opravičen do denarnega nadomestila od ZZZ ali ne?
Lp.
Nekje je že bilo omenjeno pa ne najdem!Zanima me postopek,če dam redno odpoved D.R.(nimam nobene pravice do den.nadomestila na ZZZ)in se samozaposlim(S.P) potem pa S.P čez 1 mesec zaprem in se prijavim na ZZZ,a sem potem opravičen do denarnega nadomestila od ZZZ ali ne?
Lp.
Borut
Če date sami odpoved niste upravičeni do denarnega nadomestila. Glede tega če odprete in potem zaprete s.p. ne vem. Vam pa lahko povem iz mojih izkušenj. Sem dala odpoved, pol me je kolegica za en mesec zaposlila , po enem mesecu sem pa šla na zavod in dobila nadomestilo.
lp
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Na prvo vprašanje je že odgovorila bejba. Mislim , da zaposlitev za 4 ure isto velja, kot polni čas. Edino za ta meseč 4 urne zaposlitve boste imeli manjšo osnovo za nadomestilo.
Vendar morate pazit, da nimate nič prekinitve med odpovedjo in ponovno zaposlitvijo.
lp
Vendar morate pazit, da nimate nič prekinitve med odpovedjo in ponovno zaposlitvijo.
lp
Veliko sreče. Ona vas zaposli, če delate ta mesec pri njej je itak vredu, če pa je samo to uradno pa ji za ta mesec vrnete prispevke,ki jih bo plačala za vas . In oba bosta zadovoljna
lp
lp