Ali mora biti na računu dobavitelja iz Nemčije poleg naziva kupca tudi njegova davčna številka, ali je morda res, da je na računu lahko DŠ prejemnika blaga?
V našem primeru nam je dobavitelj izdal račun, kjer je naziv našega podjetja (mi smo blago naročili in ga bomo tudi plačali) , pod DŠ pa je napisal DŠ prejemnika blaga, ki pa je v tem primeru naš kupec in mu je bilo blago direktno dostavljeno.
Zaradi take fakture, si davka pri samoobdavčitvi ne moremo odbijati.
Ali mogoče kdo pozna nemški zakon o DDV in je tak postopek pravilen?
Hvala za odgovor.
Davčna številka na računu dobavitelja iz Nemčije
Moderator: Mirko Zbačnik
-
febo
Najprej, ne davčna številka, ampak identifikacijska številka oz. ID.
Za celotno EU velja enako. Za dobavo blaga v drugo članico EU, ko dobavitelj ne obračuna davek (obračun in plačilo prenese na kupca), mora na izdanem računu napisati svojo ID in ID kupca (v tem primeru Vašo). Pokličite dobavitelja, naj Vam popravi račun. Prepričan sem da ne bo problemov. Nemško podjetje bo moralo oddati kvartalno poročilo, v katerem bo napačno naveden Vaš kupec kot prejemnik blaga, Vi pa ne smete odbijati vstopni DDV.
Lp

Za celotno EU velja enako. Za dobavo blaga v drugo članico EU, ko dobavitelj ne obračuna davek (obračun in plačilo prenese na kupca), mora na izdanem računu napisati svojo ID in ID kupca (v tem primeru Vašo). Pokličite dobavitelja, naj Vam popravi račun. Prepričan sem da ne bo problemov. Nemško podjetje bo moralo oddati kvartalno poročilo, v katerem bo napačno naveden Vaš kupec kot prejemnik blaga, Vi pa ne smete odbijati vstopni DDV.
Lp