popoldanski sp in stroški gospodinjstva

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
malina7
Novinec
Novinec

popoldanski sp in stroški gospodinjstva

Odgovor Napisal/-a malina7 »

Pozdravljeni,

Imam popoldanski s.p. s sedežem na svojem stalnem naslovu. Ali lahko kot strošek uveljavljam tudi stroške stanovanja (kurjava, elektrika, voda, telefon ipd.)?

Kako je s tem če so lastniki stanovanja moji starši (jaz imam tam stalni naslov in tudi prispevam k stroškom gospodinjstva)

Hvala in lp,
N
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Lahko jih uveljavljate. S sklepom podjetnika morate določiti delež stroškov, ki odpade na vašo dejavnost, knjižite s temeljnico na podlagi računov. Nič hudega, če glasijo na vaše starše, saj imate na istem naslovu prijavljeno dejavnost.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
malina7
Novinec
Novinec

sklep podjetnika

Hvala za odgovor! Ker sem ze zelo nova pri tem - kaj pa je to sklep podjetnika oz. kje lahko najdem kaj vec informacij o tem?

lp,
M
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

to je samo en list papirja, ki ga napišete sami, naslov je sklep podjetnika, v besedilu pa, da se od ... datuma dalje šteje med stroške poslovanja tudi ...% elektrike, ...% ogravanja itd., računi za te storitve pa glasijo na lastnika nepremičnine, v kateri se dejavnost opravlja (nekaj v tem smislu).
Pomembno je, da določite realne % in da teh % ne spreminajte vsak mesec kakor bi vam ustrezalo glede na rezultat.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
malina7
Novinec
Novinec

Najlepša hvala!

Hvala!
Odgovori