Kilometrina, če avtomobil ni tvoj

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Kilometrina, če avtomobil ni tvoj

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Znanec me je pred kratkim vprašal, kako je s povračilom kilometrine, če uporabiš avtomibil, ki ni tvoj - je od žene, fanta, prijatelja, soseda.

Jaz še nisem pomislil, da je lastništvo pogoj za povračilo, niti nisem nikjer kaj takega zasledil. :spomezik:

Pa lep pomladni dan želim!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

G. Mirko, napiše se sklep, kjer se določi, da se bo uporabljal avto od npr. žene z reg.št....in se potem normalno obračuna kilometrino.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Ravno danes sem brala članek na to temo.... dejstvo je, da si ti potoval z osebnim avtomobilom, ki ni last podjetja, kjer si zaposlen, zato so ti nastali stroški, iz naslova katerih ti pripada povračilo. Lahko te je peljal sosed in si ga za uslugo kasneje peljal na kosilo. Lahko je avto od tvojega direktorja (njegov osebni, ne od podjetja) - v vsakem primeru moraš dobiti kilometrino. Tudi nek sklep ni potreben, razen kakšno pooblastilo za uporabo, če pride do zapletov, ko voznika ustavi policija.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Za uporabo drugega avtomobila ni potrebno imeti kakega sklepa, do kilometrine pa si upravičen.
Lastništvo avta ni pogoj za upravičenost povračila stroškov kilometrine.
LP
Odgovori