Dnevni iztržek - kako knjižim

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
SEVILLA
Začetnik
Začetnik

Dnevni iztržek - kako knjižim

Odgovor Napisal/-a SEVILLA »

Pozdravljeni,

sem dokaj novopečena; imam eno vprašanje v zvezi s knjiženjem dnevneka iztržka pri s.p.-ju. Gre za lokal.
Ko vpišem dnevne iztržke se mi tej pojavijo na prehodnem kontu 1090.
Konec meseca na pdlagi bančnih izpiskov preknjižim iz konta 1090 na konto 1100 (TRR) in na konto 9200 (denar pri zasebniku). Konto 1000 puščam nedotaknjenega. Sprašujem vas če pravilno delam.
Tudi račune, ki jih zasebnik direktno plača v gotovini dobavitelju mi program avtomatsko knjiži na knjižim na 9200. A sploh kaj knjižim na konto 1000.
Za vaše odgovore se vam najlepše zahvaljujem.
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Zneski se ne pojavijo na določenem kontu, ampak jih vi knjižite. Tudi če program avtomatsko knjiži, Vi morate nastaviti konte za določene vrste vknjižb.
Uporava konta 1000 (blagajna) pri s.p. ni obvezna. Dnevni iztržek lahko direktno knjižite na kto 9200. Če denar polagate na trr knjižite polog na izpisku 1100/9200.
Konto 1090-denar na poti (dvig iz blagajne do pologa na trr) ni potreben če delate preko 9200.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
SEVILLA
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a SEVILLA »

Hvala. Lepo pozdravljeni
zidan
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

dnevni iztržek

Odgovor Napisal/-a zidan »

spoštovani,

tudi jaz imam ta problem.Znesek dnevnega iztržka se mi pojavi na kontu 1090. Poklicala sem programerje in so mi povedali, da moram sama prenesti mesečno ali pa letno na konto 9200.

Zanima me, kako je ga. rešila problem?

lp
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Tudi jaz vsak mesec, ko poknjižim iztržke, naredim eno temeljnico in ročno prenesem na 9200. Pač take so nastavitve v programu in po moje bi bilo več dela s spreminjanjem le teh kot pa z izdelavo ene temeljnice.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz si na srečo sam urejam nastavitve avtomatskih knjiženj, prilagajam jih skoraj vsaki stranki in iztržke knjižim mesečno na 920, ravno tako gotovinska plačila in pologe in dvige na TRR.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Radovednež
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Re: Dnevni iztržek - kako knjižim

Odgovor Napisal/-a Radovednež »

Mene pa zanima, ali s.p. mora nujno polagati gotovino na TRR ali prenesti v gospodinjstvo ali pa lahko kar stoji v blagajni?

Jaz namreč dnevne iztržke polagam v blagajno - ločeno od gospodinjske, prav tako jemljem iz blagajne za potrebe poslovanja, vendar pa mesečno ne delam pobota in prenosa na TRR ali v gospodinjstvo. Na koncu leta višek dam v BS v rubriko denarna sredstva. In to prenesem v naslednje leto. Ali delam prav. Ali pa naj vsak mesec polagam denar na TRR, kjub temu da blagajniški maksimum ni obvezen....

Prosim, če mi kdo pomaga, ker sem že čisto zmeden,

vnaprej hvala in lp,

Jan
Carpe diem!
Radovednež
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Re: Dnevni iztržek - kako knjižim

Odgovor Napisal/-a Radovednež »

Če kdo ve ali ima izkušnje, naj mi lepo prosim svetuje,