Izdan račun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
belissa
Začetnik
Začetnik

Izdan račun

Odgovor Napisal/-a belissa »

Pozdravljeni!

Že nekaj časa me muči naslednje vprašanje.... nekako ne vem ali delam prav ali ne. Namreč imam popoldansko obrt - servis motornih žag, vrtnih kosilnic in podobno.
V dilemo me spravljajo izdani računi. Stranke so pretežno fizične osebe in v tekst računa napišem samo recimo popravilo motorne žage Husqvarna 061 znaša 1 kom x ?? EUR/kom..... skupaj za plačilo je ?? EUR
Spodaj še da skladno s 94.členom ne zaračunavam DDV.....

Zanima me ali je tako prav ali bi morala na izdane račune ločit material in delo? Vodim pa ročno enostavno knjigovodstvo....

Že v naprej hvala za vsako razlago..... sem že prebirala po forumu podobne teme, ampak očitno gre pri vsaki dejavnosti to malo drugače.....

Lep dan še naprej, pa čeprav je ponedeljek;
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Lahko vam povem za podobno dejavnost.
Piše se npr. material 20 kos po 13,00 je toliko in toliko
delo 5 ur po 10,00 je toliko in toliko.

Vedno se posebej navede kaj se je uporabilo za določeno storitev.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
belissa
Začetnik
Začetnik

V mojem primeru recimo gre za materiale majhnih vrednosti in ne vem ali je treba vse naštevat, npr. svečka, matica, zapiralo, meč, veriga... ali je lahko kar material je toliko, delo je toliko....skupaj znaša toliko..... ?

Zakaj pa recimo malarji pišejo kar npr. kvadrat beljenja je toliko in toliko in ni ločeno material in delo posebej?

Tu sem še malo zmedena.... rada bi delala prav, ne pa tudi preveč komplicirala in pisala, če ni potrebno.

Hvala!
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Veste za "male" materiale se piše npr.: drobni, vezni,pritdilni material skupaj npr.72,00.

Malar bi moral tudi napisati npr. 10 kg barve po 5,72 je....
In posebej delo.

Tako je pravilno, kaj se v praksi piše je pa druga.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
belissa
Začetnik
Začetnik

Hvala za pojasnilo.... se mi je zdelo, da morata biti ti dve postavki ločeni, ampak kako natančno pa nisem vedela.... sem bila v dilemi, ker sem že pri dosti storitvah videla, da je to kar združeno....
mali007
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a mali007 »

12345ab napisal/-a:Veste za "male" materiale se piše npr.: drobni, vezni,pritdilni material skupaj npr.72,00.

Malar bi moral tudi napisati npr. 10 kg barve po 5,72 je....
In posebej delo.

Tako je pravilno, kaj se v praksi piše je pa druga.

Se strinjam. Na računu mora biti podrobna specifikacija. Lahko pa se napiše tudi npr: "popravilo....., po prilogi" in se priloži podrobno specifikacijo kot prilogo k računu. Vendar je to že dvojno delo.
belissa
Začetnik
Začetnik

Hvala za odgovore..... bom odslej pisala s striktno specifikacijo in bo tako najbolj prav....
Odgovori