Obračun delovnih ur
Moderator: Mirko Zbačnik
Obračun delovnih ur
Pozdravljeni!
Zanima me kako obračunavate delovne ure voznikom, ki vozijo v tujino in se vrnejo komaj naslednji dan? Za dnevnice mi je jasno kako se obračunavajo, ni pa mi jasno kako jim naj obračunavam delovne ure. npr. če gre na pot ob 9.00 uri zjutraj - gre nakladat in v tujini razloži, naslednji dan zjutraj ponovno naloži in se vrne popoldan okoli 16.00 ure?
Koliko delovnih ur voznika je to?
Zanima me kako obračunavate delovne ure voznikom, ki vozijo v tujino in se vrnejo komaj naslednji dan? Za dnevnice mi je jasno kako se obračunavajo, ni pa mi jasno kako jim naj obračunavam delovne ure. npr. če gre na pot ob 9.00 uri zjutraj - gre nakladat in v tujini razloži, naslednji dan zjutraj ponovno naloži in se vrne popoldan okoli 16.00 ure?
Koliko delovnih ur voznika je to?
oprostite zakaj za njih ne veljajo počitki???
v vozilu morajo imeti fahrbuch v katero, ker nimajo tahografov vpisujejo vožnjo in počitke. imeli ste hudičevo srečo, če vas še niso ustavili v AT ali NE. Vkolikor te knjižice nimate, so kazni gromozanske (vsaj v avstriji).
na srečo pri nas in v deželah južno od nas še ne prakticirajo tega, razen, če ne naletite na kakšnega prepotentnega gospoda v modrem (tujina).
v vozilu morajo imeti fahrbuch v katero, ker nimajo tahografov vpisujejo vožnjo in počitke. imeli ste hudičevo srečo, če vas še niso ustavili v AT ali NE. Vkolikor te knjižice nimate, so kazni gromozanske (vsaj v avstriji).
na srečo pri nas in v deželah južno od nas še ne prakticirajo tega, razen, če ne naletite na kakšnega prepotentnega gospoda v modrem (tujina).
no pa poskusim še enkrat. skratka zanima me kako voznikom kombija pišem delovne ure - 40 urni tedenski delovnik?v mesecu marcu morajo v glavnem nabrati 22 delovnih dni krat 8 ur je 176 ur. In kako jim zdaj te ure pisati?tako kot sem že omenila. v pon. zjutraj gre nakladat in se vrne domov v torek popoldan, v sredo je doma in spet začne v četrtek, ter se vrne v petek popoldan.
moti me to: če gre zjutraj ob 8.00 nakladat robo in se vrne drug dan ob 16.00 je "odsoten" 32 ur. S tem da je v teh urah zajeta tudi nočitev in čakanje pri nakladanju. To je tedensko, če seštejem 64 ur. Kaj pa naj z viška urami? Mu moram plačati nadure? Če pa gledaš samo efektivno delo (vožnja in nakladanje ter razkladanje) pa je tako: npr. naklada 1 uro, 8 ur vozi gor, 1 uro razklada, potem je fraj, drug dan 1 uro naklada, 8 ur vozi, 1 uro razklada. Potem se to izide. Ampak zanima me ali je pravično in pravilno takšno obračunavanje ur- se pravi upoštevanje delovnih ur samo za efektivno delo.