Pozdravljeni,
imam eno vprašanje, in sicer kot podjteje bi radi donirali športnemu društuvu v katerem trenirat tudi direktorijeva hči. Ko sem na društvu vprašala so bili nadvse veseli donacije, toda vem, da ne sme biti poimensko, mi je gospod razložil, da to ne bo šlo. Hoteli smo namreč, da bi donirali društvu, mlada športinca, pa bi bila oproščena plačila članarine. Z naše strani bi davčno to šlo, toda oni ne vejo kakao to sprovesti iz njihove strani. Vem, da to veliko podjetij počne, samo ne vem kako se dogovorijo z društvi??
imam kdo izkušnjo z tem??
hvala za odgovore in lep pozdrav
donacije
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Problem je tudi s strani podjetja, v kolikor želi koristiti olajšavo v višini 0,3 % obdavčljivega prometa. Zadeva je potem lahko sponzorstvo, ker društvo podjetju nudi protiuslugo. Navadno je ta usluga oglaševanje, v tem priemru je to ugodnost sorodnici. Vprašlijva pa je potem tudi nepridobitnost prihodka društva, ki v zameno eni od članic znižuje oziroma odpiše članarino. To znižanje se lahko, po mojem mnenju, tretira kot dohodek članice. Med podjetjem in društvom mora biti sklenjena nedvoumna pogodba.
To je moje osebno mnenje, ne vem če je ravno zadetek; tudi mi se še učimo o davkih...
Že tako je v društvih vse preveč neodgovorjenih vprašanj in dilem.
To je moje osebno mnenje, ne vem če je ravno zadetek; tudi mi se še učimo o davkih...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko