DAVČNA INŠPEKCIJA

Moderator: Mirko Zbačnik

optimistka9
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

DAVČNA INŠPEKCIJA

Odgovor Napisal/-a optimistka9 »

Naslednji teden nam prihaja davčna inšpekcija. Pregledovala bo poslovanje za leto 2003. Ali mi kdo lahko napiše kako se pregled začne? Na kaj naj se najprej pripravim in kaj približno sledi potem.
Hvala.

Marina
kana
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a kana »

VIDIM, DA TISTIM, KI NE SODELUJEMO REDNO NA FORUMU, TISTI KI REDNO SODELUJETE NE ODGOVARJATE ALI PA NE VESTE??:roll:
DANES TI POŠILJAM ODGOVOR, KER NIMAM NA DELOVNEM MESTU INTERNETA IN
NE GLEDAM SPROTI, ČEPRAV BO MOGOČE ŽE POZNO.PREGLEJ DOKUMENTE, ČE IMAŠ VSE VLOŽENO PRILOGE, PREDVSEM BLAGAJNO, ČE SO PREJEMKI, IZDATKI PODPISANI, NALOGI!? DRUGAČE PA ODGOVARJAJ SAMO TISTO, KAR VPRAŠAJO, NE V TRI DNI - PREMISLI PREDNO REČEŠ, NABOLJŠE ČE STA PRI POGOVORU
DVA, DA IMAŠ PRIČO.VSO SREČO.

kana
rika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rika »

Tudi jaz vam želim čim več sreče pri inšpekciji. Navadno ni tako hudo, kot se v začetku zdi. Prvi dan običajno pregledajo registracijo podjetja, se malo pogovorijo z dikertorjem in računovodjem..., potem ti pa v bistvu navadno za kak dan naprej povejo, kaj bodo gledali, kaj je treba pripravit, tako da imate malo časa, da še hitro pregledate papirje. Pa tako, kot je rekla kana, največji povdarek je na potnih nalogih, da imate dokazila, da so stroški resnični in upravičeni, pa plače, dohodni računi, da vidijo, če imate in kdaj imate pravico do vračila DDV... Le pogumno, saj bo!:wink:
optimistka9
Nov član
Nov član

Danes so bili le na informativnem razgovoru. Jutri se začne zares. "Slekli nas bodo do golega".
Hvala vsem za moralno podporo. Če se spomnite še kakšnega uporabnega nasveta, ga bom zelo vesela.

Marina
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

http://www.racunovodja.com/forum/topic. ... IC_ID=2828

PS: drugic pa svetujem klik na iskanje - skoraj o vsaki temi je ze bilo kaj povedano ...
miaw
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a miaw »

zdravo,

želim vam vso srečo in če se ti da bi te prosila, če kaj napišeš kako je bilo...
minca
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a minca »

optimistka9 sem v skoraj dobesedno v enaki situaciji kto ti, tudi pri nas so včeraj začeli z pregledom leta 2003, baje imajo biti namen pri nas skoraj 20 dni.
lp
optimistka9
Nov član
Nov član

zadnjič mi je na podobnem forumu ena gospa napisala, da so pri njih bili DVA MESECA!!!
Minca, vso srečo tudi tebi.
Takšnega stresa ne privoščim niti sovražniku.

Marina
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Punce, držim pesti za vaju! Samo ne se bat. Vse bo v redu. Poizkusita se narediti čim bolj brezbrižni, če ne gre - pa blefirajta. Idita na dolg sprehod, magari po mestu, obiščita kakšno staro prijateljico - bo vsaj čas prej minil, preživeti bo pa tako treba.:wink:
Rok
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Rok »

Tudi jaz se pridružujem najboljšim željam ostalih, saj bo šlo.:)
Tudi pri meni je davčna inšpekcija že bila, pa ne enkrat.
Biti moraš prijazen, ustrežljiv, govoriti pa le tisto, kar te vpraša -
ne smeš biti preveč pameten in jih kaj učiti - to jim ne paše.:oops:

Vso srečo.:wink:
sanja
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sanja »

Tudi jaz sem že imela davčno inšpekcijo. Za vse kar sem naredila sem jih poizkupala prepričati zakaj sem tako naredila. Pokazala sem jim kaj piše v reviji IKS, izpiske iz seminarjev,.....
Ne jim dati občutka, da se jih bojite.
Odgovarjajte kar vas vprašajo.

Koliko pa imate pošlihtano, pa že sami veste.
Veliko sreče.
Sanja
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Kako je, punci? Sta preživeli? Ali sta postali z inšpektoricami takšne frendice, da se na tale forum niti ne spomnite?:)
Odgovori