Dnevnice, nadure ali oboje?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lenka78
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Dnevnice, nadure ali oboje?

Odgovor Napisal/-a lenka78 »

Spoštovani,
v KP trgovine piše da se terenski dodatek in povračila stroškov za sl.potovanje izključujeta. Kaj pa nadure in izplačilo dnevnic? Kaj izplačati v primeru 12 urnega dela na sejmu v istem kraju kot je sedež podjetja, če ni plačana prehrana. Dnevnice, nadure ali oboje. Terenski dodatek razumem pa samo za delo izven kraja sedeža podjetja. Nikjer nisem našla razlage. Za tolmačenje izplačevalcu bi potrebovala neko podlago v zakonu oz. pravilniku. Je to kje zapisano. Povsod piše le koliko plačati nič pa ne najdem kaj v takih primerih. Hvala in lep pozdrav!
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Mislim, da o dnevnici ni dvoma, jo morate izplačati. Glede nadur pa sem do sedaj že slišal različna mnenja.

LP, Jam
materija
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a materija »

Dnevnica in nadure.
Dnevnice so povračilo stroškov, ki so nastali zaradi dela na terenu.
Nadure tudi, ker je delo preko polnega delovnega časa, razen če ima delodajalec v internem aktu določeno prerazporeditev presežka delovnih ur v naslednje obdobje, toda ne dlje kot 6 mesecev, potem mora narediti obračun in saldo presežka ur kot nadure takoj izplačat.

PODJETNIŠKO SVETOVANJE
lenka78
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a lenka78 »

Ja saj se mi je zdelo, sem tudi poklicala na ZDS, a naš direktor bolj kot mu razlagam manj posluša.
Bom poskusla še malo z dokazovanjem,
Hvala lepa
Odgovori