Zdravo,
registriral sem "popoldanski" s.p. in me zanima, če lahko poslujem na ločenem osebnem TRR-ju, ki bo namenjen izključno poslovnim financam. Zakon o plačilnem prometu namreč določa, da mora iti za ločen TRR, nič pa ne govori o tem, ali mora biti to osebni ali poslovni račun, ki sta bančni komercialni imeni za različne vrste TRR-jev- pogosto pa le trik, s katerim bi banke želele zaslužiti čim več...
- Ali moram novi TRR (osebni, ki ga bom uporabljal kot poslovnega) pri poslovni banki odpreti kot ime, priimek s.p., ali ga lahko kot običajen občan in ga potem uporabljam kot poslovni TRR ? Predstavljam si, da banke utegnejo pri tem komplicirati, zato jim raje ne bi razlagal, da gre v bistvu za TRR, ki se bo uporabljal za poslovne namene...
- Ali moram podatke o mojem novem TRR-ju javiti na DURS? Če da, kam?
Hvala za odgovore in lp,
M.
Poslovni račun (TRR) obvezen?
Moderator: Mirko Zbačnik
"Zakon o plačilnem prometu namreč določa, da mora iti za ločen TRR, nič pa ne govori o tem, ali mora biti to osebni ali poslovni račun, ki sta bančni komercialni imeni za različne vrste TRR-jev- pogosto pa le trik, s katerim bi banke želele zaslužiti čim več... "
Se povsem strinjam, da je lahko kakorkoli imenovan TRR, samo da ga uporabljate samo za poslovanje! Le zakaj bi nas banke še dodatno odirale? lp
Se povsem strinjam, da je lahko kakorkoli imenovan TRR, samo da ga uporabljate samo za poslovanje! Le zakaj bi nas banke še dodatno odirale? lp
hvala...
Hvala za odgovore--- me pa zanima kako zdaj izvesti, da bi kot s.p. odprl klasični TRR (ne poslovnega), ne da bi banke komplicirale in me želele preusmeriti v pristop k poslovnemu računu?
Kolikor razumem zakonodajo bi moral ta novi TRR odpreti kot s.p. in ne kot "navadni" občan, to pa bo bankam jasno sporočilo kakšni so moji nameni- kakšen nasvet glede tega?
Če bo to izvedljivo pa me zanima tudi to, kam na DURS javim TRR prek katerega bom posloval?
lp
M.
Kolikor razumem zakonodajo bi moral ta novi TRR odpreti kot s.p. in ne kot "navadni" občan, to pa bo bankam jasno sporočilo kakšni so moji nameni- kakšen nasvet glede tega?
Če bo to izvedljivo pa me zanima tudi to, kam na DURS javim TRR prek katerega bom posloval?
lp
M.