programi za vodenje računovodstva

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

bučka
Začetnik
Začetnik

programi za vodenje računovodstva

Odgovor Napisal/-a bučka »

Pozdravljeni,

v nekaterih sporočilih sem videla, da ne smemo zapisati dobavitelja oz. ponudnika programske opreme za vodenje poslovanja in računovodstva.
Namreč, mi imamo hud problem, ker nam prodajalec te opreme zaračunava mesečno vzdrževanje v višini 400 EUR, ni pa nam redno vzdrževal programe in ostaja še mnogo drugih nepravilnosti. Ker smo želeli z njimi skleniti vzdrževanje le za en modul, so rekli, da se tega pa pri njih ne da. V startu smo plačali ogromno denarja za nakup teh programov, sedaj pa takšno izsiljevanje :sjezen: .
Prosim, če mi poveste ali obstaja kakšen zakon o tem kakšne imamo pravice kot kupec, ker gre za očitno izsiljevanje. Ali če slučajno veste kam bi se obrnila po pomoč glede mojih pravic. Urad in Zveza za varstvo potrošnikov sta namreč za fizične osebe, kaj pa za podjetje?

Lep pozdrav in hvala za pomoč
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Pridobite si ponudbe drugih ponudnikov take programske opreme in mu malo pokažite in se pogovorite z njim, da boste zamenjali, ker pač niste zadovoljni ne s ceno in ne s kvaliteto. Se bo ustrašil, ker ponudnikov je na trgu veliko.

PS pa pravijo kako smo računovodje dragi... a veste, koliko mora račuovodja narediti za 400 EUR??? (To ne leti na bučko)
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Da, oglaševanje ni dovoljeno. :spomezik:

Pri meni je cena letnega vzdrževanja 429,60 € (z DDV-jem) in glede vzdrževanja sem zaenkrat zelo zadovoljen, tudi ko je potrebna kaka pomoč.

na pamet ne morem ocenjevat, ali je to drago ali ne, ker ne vem, kakšne module imate. A poglejte pogodbo in kaj vam v tej nudijo. če niste z njimi zadovoljni, pojdite k drugemu. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Vzdrževanje programov (nadgradje na nove verzije) so običajno do 15% vrednosti licenc, ki jih imate (velja za eno leto). Vse kar je več je že na meji oderuštva in lahko z zamenjavo programa prihranimo v nekaj mesecih. Program, ki ga imam je strošek 1 licence cca 1.100,00 EUR (1 trenutni uporabnik), vdrževanje letno ja pa cca 130 EUR + DDV letno. In omogoča mnogo več kot samo "računovodenje".
bučka
Začetnik
Začetnik

Zdravo,

da ne boste mislili ,da nisem preverila kako je s konkurenco. Konkurenca namreč nudi vzdrževanje po modulih in sem jim to tudi zapisala, pa so rekli, da pač je politika pri njih drugačna. Če bi lahko naglas povedala ponudnika, bi to rade volje storila, ker nisem še videla bolj neposloven odnos in izkoriščanje.

LP
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Če je v vaši moči, ga zamenjajte.... ker po moje ni hujšega kot to da si nezadovoljen s programom, od katerega si odvisen. Verjemite, da je konkurenca zadnje čase na tem področju močna in da jih večina nudi profesionalen odnos in sprejemljive cene.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Pa me res zanima, kdo je to... Ker razmišljam o menjavi programa... Da ne bom naletela prav na njih .. :?

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

mansu1 napisal/-a:Pa me res zanima, kdo je to... Ker razmišljam o menjavi programa... Da ne bom naletela prav na njih .. :?

lp
a ste tudi vi s trenutnim nezadovoljni? :wink:
Naty

bučka
Začetnik
Začetnik

Forum mi je namreč zelo všeč, moti pa me, da se ne sme to objaviti, ker v bistvu ni ravno oglaševanje teh ponudnikov, ampak samo želiš pridobiti informacije o dobrih ponudnikih in se izogneš slabim. Res pa je, da so mnenja različna in s tem hitro lahko kakšnegu ponudniku narediš škodo.
Moramo pač povedati, da zadeve niso ravno poceni in tudi menjava ponudnika ni ravno iz danes na jutri.
Res je veliko ponudnikov, ki so poceni, ampak ni možnih nekih prilagajanj in željam. To so ponavadi programi, kjer dobiš en program, kjer so vsi moduli v enem programu.
Čim pa so moduli posamično, pa takoj pride dražje.
Ok, kupiš programe in potem ti tisto vzdrževanje usiljujejo.
Zanima me samo, kako se lahko mi kot kupci pred tem zavarujemo? Najbrž edino tako, da pogodbo, ki jo sestavijo oni, prilagodiš tako da je tudi tebi v prid.

LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Forum se financira isključno z oglasi. Zato ni pošteno, da nekomu dela zastonj reklama in da se nekatere kitizira. Zadeve so zelo subjektivne.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Bučka, lahko pa pišete kot zasebno sporočilo uporabnikom foruma in se pomenite o teh zadevah.
Naty

mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Ja, Naty... ta program, ki ga imam, mi ni nikakor "legel"... NIsem preveč zadovoljna...in si res želim, da bi ga zamenjala. Čepraj je res, da je odziv programerjev na napake še kar hiter, vendar bi želela nekaj opcij, ki bi jih program moral omogočati, pa mi ta ne. In jih ne bo... to so mi zagotovili programerji. Pa še je veliko stvari..ki niso kot bi mogle biti...

Medtem pa, je g. Mirko zadovoljen s tem programom..imava namreč istega... Ne vem, morda sem jaz bolj komplicirana hehe... :lol:

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Odgovori