odloženi stroški vzdrževanja pri d.o.o-ju

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

odloženi stroški vzdrževanja pri d.o.o-ju

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

pozdravljeni

Delam PI, BS in napoved za d.o.o. Ali mi lahko kdo pojasni zakaj je potrebno na koncu leta stroske vzdrzevanja-(odlozeni stroski) preknjiziti iz konta 4030 na 19000? Vem, da je to potrebno toda kako naj vem v katerem znesku? :idea: ali so tukaj pomembni datumi na računih? Gledam kako so delali za lansko leto, toda "ne pridem zraven"!
Hvaležna vam bom za kakršnokoli pomoč :D :ssirok:
Zivljenje je lepo! :)
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Poglejte zadnji račun za katero obdobje je bil plačan... mogoče je to račun ki je bil izstavljen in prejet v decembru in ste ga pod december knjižili zaradi DDV in saldakontov, strošek pa se nanaša mogoče na januar, februar, zato ga je trenba odložiti, ker ni strošek obdobja za katerega delate IPI. Ne vem pa zakaj bi šlo tukaj za stroške vzdrževanja, ali vam jih računajo vnaprej ali so jih mogoče odlagali da so ''popravljali'' rezulat :?
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Pri stroških storitev, so razmejeni npr. stroški zavarovanja v znesku 1/12 zneska za vsaki mesec (npr. zavarovanje 1.5.2008 - 30.04.2009-za leto 2008 8/12 in leto 2009 4/12). Plačate zavarovanje za celo leto, strošek za določeno leto uveljavljate v sorazmernem delu.Same stroške vzdrževanj ne knjižite na 4030-stroški nadomestnih delov in materiala za vzdrž. OS, ampak na 4120-stroški storitev v zvezi z vzdrževanjem opredmet. OS. Na koncu leta pa se pojavlja npr. mobitel (stroški pogovorov december, naročnina za januar). Stroški na kontu 4030 se ne razmejujejo, zato preverite kaj je sploh knjiženo na ta konto.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

hvala obema za info :D

Febo. Kar ste napisali mi je vse jasno toda glede strosko.vzdrzevanjapa ne :?: vse kar se tiče stroškov vzdrževanja smo knjižili na konto 4130. in potem so lani (oz. vsako leto naredili na koncu leta preknjizbo na 19000. za te stroske. zakaj pa je "nek znesek" in od kje je ta znesek, pa se mi ne sanja? sem poizkusila ze vec variant... :cry: :svprasaj: Rada bi, da bo pravilno narejeno.
Zivljenje je lepo! :)
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

"smo knjižili na konto 4130. in potem so lani..."
Stavek ni logičen. Mi in oni. Naj potem oni povejo kaj so delali.
Konto 4130-najemnine in ne stroški vzdrževanj. Mogoče je to najemnina za naslednje leto. Zakaj stroške vzdrževanj (in kaj je sploh tam knjiženo) preknjižujete na 1900 ne vem. Mogoče je to tisto kar Vam je Naty že omenila. Veeeno, potrebno je vedeti, ker v naslednjem letu morate ta odloženi strošek preknjižiti nazaj na strošek oz. pravilen konto. Znesek ni padel z nebes, ampak obstaja temeljnica iz katere je razvodno kaj in zakaj je preknjiženo. Preverite kartico kontov 413 in 190, oz. račune knjižene na konto 413.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
Odgovori