Hvala za odgovor in lep dan
OSEBNI DOHODKI
Moderator: Mirko Zbačnik
OSEBNI DOHODKI
Kje bi lahko dobila podatek koliko znaša najvišja pokojninska osnova - zaposlenega imamo namreč delavca, ki dela s skrajšanim delavnim časom; polovico del.časa je invalidsko upokojen. Osebni dohodek mu nakažemo v celoti, po preteku vsakega trimesečja pa oddamo zahtevek za refundacijo na ZPIZ. ZPIZ ima prav gotovo postavljeno zgornjo mejo, do katere še refundira, podatka pa na žalost ne najdem nikjer.
Mojca
Združenje delodajalcev vsak mesec izda informator, kjer so objavljeni vsi najnovejši podatki, kateri so potrebni za obračune plač, vključno s podatki, ki jih vi potrebujete. Pokojninska osnova se vam za obračun, ki ga potrebujete za refundacijo, spreminja vsakih 6.mesecev.
Povežite se z njimi ali pa tudi na SPIZ-u morajo imeti ta podatek.
LP
Bojči
Povežite se z njimi ali pa tudi na SPIZ-u morajo imeti ta podatek.
LP
Bojči
Tega ne razumem. Zakaj potrebujete najvišjo pokojninsko osnovo.
Če obračunate celo plačo zaposlenmu, ki dela skrajšan delovni čas na podlagi invalidske odločbe se napiše zahtevek za polovico njegove obračunane plače.
Vsaj jaz tako delam, pa še poseben obrazec izpolnem vkaterem je razčlenjeno: ure dela oz. ure eventualnega staleža, znesek izplačane plače, znesek invalidnine, znesek prispevkov iz bruto, na bruto, znesek davka.
Zakaj je pri vas drugače?
LP
Če obračunate celo plačo zaposlenmu, ki dela skrajšan delovni čas na podlagi invalidske odločbe se napiše zahtevek za polovico njegove obračunane plače.
Vsaj jaz tako delam, pa še poseben obrazec izpolnem vkaterem je razčlenjeno: ure dela oz. ure eventualnega staleža, znesek izplačane plače, znesek invalidnine, znesek prispevkov iz bruto, na bruto, znesek davka.
Zakaj je pri vas drugače?
LP
Odgovor ZPIZ:
"Najvišja pokojninska osnova za polovični del.čas znaša od 01.03.2003 299.479,00 sit bruto. Ne obstaja nobeno pravilo, kdaj se ta znesek spremeni, zato je najbolje večkrat poklicati na ZPIZ."
P:S:Da se vam ne bo zdelo tako nemogoče, zakaj mi je to vprašanje padlo na misel - pri zaposlenem delavcu smo že prišli do zneska 283.000 sit bruto, tako da za kakšno povečanje nimamo več velike možnosti.
Vsem hvala za pomoč pri iskanju podatka.
LP Mojca
"Najvišja pokojninska osnova za polovični del.čas znaša od 01.03.2003 299.479,00 sit bruto. Ne obstaja nobeno pravilo, kdaj se ta znesek spremeni, zato je najbolje večkrat poklicati na ZPIZ."
P:S:Da se vam ne bo zdelo tako nemogoče, zakaj mi je to vprašanje padlo na misel - pri zaposlenem delavcu smo že prišli do zneska 283.000 sit bruto, tako da za kakšno povečanje nimamo več velike možnosti.
Vsem hvala za pomoč pri iskanju podatka.
LP Mojca