Pozdravljeni,
Zanima me nekaj in sicer fizična oseba je odprla s.p. V Nemčiji ima tovorno vozilo, ki je pisano oz. prometno dov. je nanj za katerega je pri nas pridobil licenco za opravljanje prevozov. Zavarovanje je tudi uredil, zavarovalna osnova je 50.000eur.
Kako to poknjižim oz. ali lahko to poknjižim v OS in na podlagi česa? Ali mora predložiti kak račun ali kaj podobnega? Ali lahko uveljavlja kot olajšavo v investicije?
Hvala vnaprej za odgovor.
LP
odprtje S.P. in osnovno sredstvo
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdravljeni!
Ja če želite kamion voditi kot osnovno sredstvo podjetja (s.p.) ga morate prodati podjetju. Da se izognete neprijetnostim dajte kamion oceniti in ga nato preko komisijske prodaje prodajte podjteju.
To se mi zdi edini način za vključitev podjetja v knjige. Glede olajšave pa da, če ga podjetje kupi vendar samo, če ima kamion motor euro 5 ali euro 6. Drugače pa ni olajšave.
Lep pozdrav
Primož
Ja če želite kamion voditi kot osnovno sredstvo podjetja (s.p.) ga morate prodati podjetju. Da se izognete neprijetnostim dajte kamion oceniti in ga nato preko komisijske prodaje prodajte podjteju.
To se mi zdi edini način za vključitev podjetja v knjige. Glede olajšave pa da, če ga podjetje kupi vendar samo, če ima kamion motor euro 5 ali euro 6. Drugače pa ni olajšave.
Lep pozdrav
Primož