Pozdravljeni,
naredila sem bilanco stanja (BS) in bi vas lepo prosila za komentar, če sem jo pravilno (vodim enostavno knjigovodstvo, storitveno dejavnost):
SREDSTVA = 535 EUR
dolg. sredstva (opredmetena osnovna sredstva)-sem dala amortizacijo 2008 (466 EUR)
kratkoročna sredstva (kratkoročne poslovne terjatve) sem dala neporavnani račun stranke,kateri je bil izdan (69 EUR)
sredstva na TRR na 31.12.2008= 0, 04 EUR, zato sem napisala 0 EUR
OBVEZNOSTI DO VIROV SREDSTEV = 535 EUR
kratkoročne poslovne razmejitve - sem dala plačilo prispevkov (225 EUR)
podjetnikov kapital =310 eur, pa se je knjižil avtomatsko (zanima me kaj je v realnosti moj kapital-ali so to mogoče že amortizirana sredstva iz preteklega leta)
Zanima me ali mogoče prispevki spadajo bolj pod kratoročne posl. obveznosti in nato kratk. obveznosti..ali pa je tako prav..
Drugo vprašanje pa je, če lahko na podlagi podatkov iz preteklega leta (BS) 2007, preverijo, da knjiženja za to leto držijo...npr. amortizacija...
Hvala že vnaprej za vaš čas in odgovor...
Kontrola BS
Moderator: Mirko Zbačnik
Kontrola BS
Lep dan vam želim!
-
febo
SREDSTVA : popravite opredmet. osn. sredstva je neodpisana vrednost sredstev (nabavna vrednost - odpisana vrednost).
OBV. DO VIROV SRED. : popravite 225-kratkoroč. poslov. obv.
KAPITAL : Vaša sredstva - vaše obveznosti
Ker bo spremenjena vrednost opr. osn. sredstev bo spremenjena vrednost sredstev, na ta način tudi kapital.
Vrednost amortizacije vpisujete v izkazu posl. izida.
LP

OBV. DO VIROV SRED. : popravite 225-kratkoroč. poslov. obv.
KAPITAL : Vaša sredstva - vaše obveznosti
Ker bo spremenjena vrednost opr. osn. sredstev bo spremenjena vrednost sredstev, na ta način tudi kapital.
Vrednost amortizacije vpisujete v izkazu posl. izida.
LP
znesek prejšnjega leta
hvala za pomoč...,sedaj razumem...,
..ugotovila pa sem, da sem za prejšnjo leto oddala napačno poknjiženo BS, zato bom to leto v tisti drugi stolpec (leto 2007) naredila pravilno knjiženje...ali pa mislite, da je bolje, da naredim tako kot sem v resnici oddala BS (nepravilno)...
..ta BS mi res povzroča preglavice...
..ugotovila pa sem, da sem za prejšnjo leto oddala napačno poknjiženo BS, zato bom to leto v tisti drugi stolpec (leto 2007) naredila pravilno knjiženje...ali pa mislite, da je bolje, da naredim tako kot sem v resnici oddala BS (nepravilno)...
..ta BS mi res povzroča preglavice...
Lep dan vam želim!
stroški za elektriko in mobitel
ja, pa res...poglejte takole sem razmišljala..
1) stroške za elektriko sem s sklepom določila, da jih zgolj 30% plačam poslovno in 70 % zasebno, saj imam pisarno v zasebnem stanovanju..iz tega sledi, da so vsi stroški (, ki znesejo vsoto 30) poravnani že v letu 2008. Stroške za mesec dec ter poravnavo nazaj (račun je prišel v feb 2009) pa sem plačala "kao" zasebno...
2) stroške za mobitel pa sem tudi poknjižila kar v decembru, saj stroški pogovorov znašajo 30, 7 eur (od 21.11-17.12.2008),
mesečna naročnina simobila (isti račun) pa znese 8 eur in zapade v plačilo 20.1.2009, pa nisem komplicirala, ampak sem poknjižila kar skupaj...
Ali mislite, da moram kaj popraviti...
1) stroške za elektriko sem s sklepom določila, da jih zgolj 30% plačam poslovno in 70 % zasebno, saj imam pisarno v zasebnem stanovanju..iz tega sledi, da so vsi stroški (, ki znesejo vsoto 30) poravnani že v letu 2008. Stroške za mesec dec ter poravnavo nazaj (račun je prišel v feb 2009) pa sem plačala "kao" zasebno...
2) stroške za mobitel pa sem tudi poknjižila kar v decembru, saj stroški pogovorov znašajo 30, 7 eur (od 21.11-17.12.2008),
mesečna naročnina simobila (isti račun) pa znese 8 eur in zapade v plačilo 20.1.2009, pa nisem komplicirala, ampak sem poknjižila kar skupaj...
Ali mislite, da moram kaj popraviti...
Lep dan vam želim!
material na zalogi
Ob tej priložnosti bi vprašala še tole:
material na zalogi, ali lahko sem štejem kupljen pisarniški papir, ki ga še nisem porabila za opravljanje dejavnosti, neporabljene zaprte kartuše, znamke, žetone, ali je ta material na zalogi mišljen le tisti za nadaljno prodajo in zgoraj naštetega ne knjižim....
Sedaj pa je mojih vprašanja verjetno že preveč..., ampak imam še čas , da vse skupaj popravim in, da se marsikaj koristnega naučim, zato se nadejam pametnih nasvetov...(Vse to sem nekoč že znala, a žal pozabila).
material na zalogi, ali lahko sem štejem kupljen pisarniški papir, ki ga še nisem porabila za opravljanje dejavnosti, neporabljene zaprte kartuše, znamke, žetone, ali je ta material na zalogi mišljen le tisti za nadaljno prodajo in zgoraj naštetega ne knjižim....
Sedaj pa je mojih vprašanja verjetno že preveč..., ampak imam še čas , da vse skupaj popravim in, da se marsikaj koristnega naučim, zato se nadejam pametnih nasvetov...(Vse to sem nekoč že znala, a žal pozabila).
Lep dan vam želim!