Prispevki marec

Moderator: Mirko Zbačnik

ajka68
Nov član
Nov član

Prispevki marec

Odgovor Napisal/-a ajka68 »

Pozdravljeni
Zanima me ali se prispevki za zasebnika za mesec marec, ki se bo plačal v aprilu obračuna še po starem ali lahko že po novem. Po bilančnem obračuno zapadem v nižjo tarifo?

lp Andreja :P
iren-a
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a iren-a »

Potrebno je obračunati še po starem. Šele 15.5. se obračuna po novem.
verica5
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a verica5 »

Če ste bilanco oddali februarja, potem prispevke za marec obračunate po novih podatkih.
Kike
Začetnik
Začetnik

Re: Prispevki marec

Odgovor Napisal/-a Kike »

Sicer stara tema, ampak je še vedno aktualno.

Meni je davčna kontrolorka rekla, da prejmem odločbo o višini prispevkov (s.p. normiranka) in na podlagi tega bom vedela, koliko prispevkov bom plačevala od maja naprej.

Odločbo o dohodnini sem dobila, odločbe o višini prispevkov ne, danes pa smo 14.5. Kaj naj naredim? :|
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

Sama moraš ugotoviti, v kateri razred spadaš. (Dohodek minus norm. stroški). lp
Kike
Začetnik
Začetnik

Kontrolorka mi je rekla naj počakam na odločbo in bom vse vedela, nič o tem naj si sama izračunam. V petek je nisem več mogla dobit na telefon.

S.p. sem odprla v drugi polovici avgusta, prej sem pa delala preko avtorskih. Še zdaj ne vem, kako mi bodo izračunali višino stroškov - eni pravijo, da samo glede na promet preko s.p. (tako moja davčna kontrolorka), drugi da se gleda skupni promet (avtorske + s.p., tako mi bodo vrnili dohodnino, kot seštevek obojega), tretji da izračunajo pavšal za 12 mesecev glede na promet preko s.p. (tako po raznih forumih). V vseh treh primerih dobim drug razred.
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Izračun: dohodek (iz 2210) krat 12/4 krat 0,75 = znesek za določitev osnove.

Če praviš, da po vseh treh inačicah padeš v drugi razred, ni problema in tako obračunaj.

Kolikor vem, durs ne pošilja odločb za razvrstitev v razrede ( ni zavezan k temu), temveč samo z zamudo nekaka obvestila - pa še to menda ne vsi uradi, tako da se moraš lotiti kar sama.

Če si v drugem razredu, ni nobena tragedija!
Samo - ali nisi imela Ti subvencije? Se bojim, da jo durs ni upošteval v dohodninski INFO in da bo priletelo naknadno (glej na spletni strani dursa obvestilo v zvezi s subvencijami!).
LP
Kike
Začetnik
Začetnik

Ne, vsaka od teh variant me razvrsti v drugačen, ne v drugi razred, zato ne vem, kaj velja zame.

Ja, sem dobila subvencijo in kot nromiranko me bo ravno subvencija vrgla vsaj en razred višje. Jo iskreno obžalujem, kakšen podli nateg.
Kike
Začetnik
Začetnik

orljek napisal/-a:Izračun: dohodek (iz 2210) krat 12/4 krat 0,75 = znesek za določitev osnove.
Kaj je to 12/4 krat 0,75? :shock:

Osnova za izračun dohodnine (avtorske + dohodki iz s.p., minus olajšave in prispevki etc.) mi pride 15.159 evrov, od česar je 3600 evrov neto subvencija.
Zadnjič spremenil Kike, dne 15 Maj 2010, 16:23, skupaj popravljeno 1 krat.
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Pa so Ti subvencijo že upoštevali v dohodninski?

Če so, pod katero šifro? lp
Zadnjič spremenil orljek, dne 15 Maj 2010, 16:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Kike
Začetnik
Začetnik

Ja, sem morala takoj plačat dohodnino, ker sem normiranka. Zavod mi je izplačal 3600 evrov, ne 4500 evrov, so poslali obvestilo.

Subvencijo so mi prišteli k 2210 :( :(
Zadnjič spremenil Kike, dne 15 Maj 2010, 16:26, skupaj popravljeno 2 krat.
Kike
Začetnik
Začetnik

Od s.p. imam osnovo 7300 evrov (odšteti prispevki in akontacija dohodnine). Od tega zneska je 3600 evrov subvencije.
Odgovori