Potni nalog z obračunom potnih stroškov - KNJIŽENJE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
DanielCampos
Novinec
Novinec

Potni nalog z obračunom potnih stroškov - KNJIŽENJE

Odgovor Napisal/-a DanielCampos »

Živjo!

Jaz pa imam za potrebe šole eno vprašanje glede dela s potnimi nalogi in obračuni potnih stroškov v račnovodstvu. A bi mi lahko kdo laično razložil, kaj se dogaja z omenjenimi listinami, ko so predane računovodstvu v obdelavo in hrambo. Korak po korak torej... Nekaj stavkov bo zadoščevalo, potrebujem le en kratek odstavek. Lahko mi kdo tudi razloži po alinejah, bom že sam nato ubesedil v povedi.
:wink:

Na katere konte se torej knjiži, kaj dejansko pomenijo ti konti oz. kaj s tem naredimo, ko listine/zneske kontiramo, potem če na podlagi predanih listin izdamo še kakšno izvedeno poslovno listino, kako listine hranimo, koliko časa morajo biti v hrambi, itd.

Vnaprej hvala!
~Do I Have To Change My Name?~
SlikaSlikaSlika
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Potni nalog morajo v računovodstvu pregledati in likvidirati. Evidentirajo ga med stroške na 414 in obveznosti do delavcev na 255. Ko se izvrši plačilo delavcu, se 255 zapre. Na podlagi potnega naloga lahko izdelamo izvedeno listino, to je temeljnica za knjiženje. O hranjenju listin si malo preglejte SRS Knjigovodske listine, boste lahko kaj več napisal, kot se jaz zdaj spomnim.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
DanielCampos
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a DanielCampos »

Hvala, naty! :wink: Nekaj takega sem rabil - kratko, a izčrpno. 8)
SlikaSlikaSlika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Not at all!
Respect Your parents´will and choice!!

Wbr!
Odgovori