zdravo!
Zanima me, če mi kdo lahko pove...imam tako situacijo...od 1.3.09 smo iz enega podjetja prešli v drugega(ta drugi je prvega odkupil)...sedaj pa me zanima, ali MORAMO isto dobiti po pol leta regres kot če bi bili pri tistem prvem? ali je možno da ga ne bodo izplačali? pa še to, jaz sem zaposlena za določen čas? bo to kaj uplivalo? sem pa za pol leta? tako da v prvo ko sem bila za pol leta sem dobila regres...sedaj pa ne vem...
Hvala in lp
regres
Moderator: Mirko Zbačnik
Ker je eno podjetju kupilo tisto v katerem ste bili predhodno zaposleni nosi novo podjeteje vse obveznosti do delavcev kot če bi bili še vedno zaposleni pri prvem. Se pravi, da je drugo podjetje pravni naslednik prvega.
v novem podjetju morate dobiti regres isto kot če bi bili zaposleni v prvem.
Če ste za določen čas in vam podjetje ne podaljša pogodbe vam priprada regres v sorazmernem delu zaposlitve glede na koledarsko leto. V kolikor vam bodo podaljšali pogodbo pa vem pripada celoten regres.
v novem podjetju morate dobiti regres isto kot če bi bili zaposleni v prvem.
Če ste za določen čas in vam podjetje ne podaljša pogodbe vam priprada regres v sorazmernem delu zaposlitve glede na koledarsko leto. V kolikor vam bodo podaljšali pogodbo pa vem pripada celoten regres.