iRek in porodniška

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bojakt
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

iRek in porodniška

Odgovor Napisal/-a bojakt »

Pozdravljeni!
Delavka je nastopila porodniški dopust in poskušam izpolniti rek. Na Durs so mi rekli, da moram vsak mesec oddajati iRek z urami brez zneskov, pa mi nekako ne gre skupaj. Ali mi lahko kdo razloži, kaj je potrebno oddati, če je delavka na porodniškem dopustu.
Lep pozdrav!
tincika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a tincika »

Jaz ničesar ne oddjam. Ali bi morala? Jaz oddam samo za delavce ki smo zaposleni. Saj prispevke pa to ji ja plača socialna?
Začetnica na področju računovodstva
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

a gre za do.o ali za s.p. ?

Pri d.o.o., ju se porodnice ne vključujejom v poročanje v i-rek, ker ni bilo izplačanega dohodka.

Pri s.p-ju pa se je včasih oddajalo plačilno listo brez zneskov, samo z urami. Je a bilo nekaj sprememb tako, da vam ne morem povedati če to še velja.
bojakt
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

gre za s.p. V navodilih za iRek nikjer ne zajema nadomestil, ki jih izplačujejo druge institucije (kot za porodniško), ampak samo nadomestila, ki se refundirajo. Če kdo lahko opiše, kako oddaja na e-davke, bi bil zelo vesel. Če nihče ne koristi porodniške bomo ja izumrli.
Lp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Sedaj je oddaja REK-a za s.p. je poenotena z ostalimi.

Vi poročate na DURS samo IZPLAČILA. Porodniško ji izplačuje CSD oziroma ministrstvo in zato o izplačilu porodniške poročajo oni. Pravtako bo naslednje leto delavka dobila od CSD ja izpis izplačil porodniške za dohodnino od vas pa za plače.

Za M4 pa je druga stvar. Tam pa poročate tud o urah porodniške ( ne o izplačilih in prispevkih ampak samo urah )
bojakt
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Hvala za odgovor. tako sem tudi sam razmišljal, pa me je zmedla ref. na davčni.
lp
Odgovori