Zanima me sledeče,pri prodaji nepremičnine smo plačali 2% davka na nepremičnine, razlika med nabavno in prodajno vrednostjo gre v prihodek, od tega mi plačamo davek od dobička 21%, vendar me nekaj zanima nepremičnina še ni dokončno amortizirana zato lahko zato lahko upoštevamo davčno olajšavo in ker je bila kupljena 2001 in prodana letos preko s.p. ja pa ne vem kako je tukaj z tem davkom in koliko.
Prosila bi če mi lahko kdo to razloži ker je pretrd oreh zame.
Hvala v naprej!
davek od dobička in prodaja nepremičnine
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdravljeni,
mene pa zanima,
1. če kot s.p. kupim garažo ki jo bom poleti uporabljal za skladiščenje službenega motorja, pozimi pa oddajal, ali moram biti registriran za oddajanje ali lahko zabeležim da je celo leto motor v njej?
2. je tudi za garažo 3% amortizacija?
3. kaj je s kreditom ki ga vzamem prek s.p. za nabavo garaže? Kar mi da banka je prihodek in obroki so odhodek?
Se opravičujem ker sem razširil temo...
Hvala,F
mene pa zanima,
1. če kot s.p. kupim garažo ki jo bom poleti uporabljal za skladiščenje službenega motorja, pozimi pa oddajal, ali moram biti registriran za oddajanje ali lahko zabeležim da je celo leto motor v njej?
2. je tudi za garažo 3% amortizacija?
3. kaj je s kreditom ki ga vzamem prek s.p. za nabavo garaže? Kar mi da banka je prihodek in obroki so odhodek?
Se opravičujem ker sem razširil temo...
Hvala,F