Pozdravljeni!
Ali res drži, da morajo lastniki podjetij, ki so hkrati poslovodne osebe in zavarovane pod zavarovalno osnovo 040 oddajati OPSVL obrazec kot fizične osebe? Na davčni nimajo pojma sem klicala pa mi nihče ni znal točno povedat.
Namreč to mi je popolnoma skregano z logiko. Če je zavarovan v firmi in mu firma plačuje prispevke, kako potem oddajati obrazec kot fizična oseba?
Ali moraš te prispevke prijaviti tudi v M4?
Obrazec opsvl
Moderator: Mirko Zbačnik
Res je popolnoma skregano z logiko in do prehoda na e-davke je bil obračun prikazan na spletni strani dursa pod pravne osebe.
Zdaj pa je v e-davkih pod navadne fizične osebe. Oddati ga mora sam ali zato pooblastiti koga (recimo svoj doo).
Prispevke pa še zmeraj lahko plačuje doo, vsaj zaenkrat.
Prav tako res na menda nobenem uradu o tem nimajo pojma - niti še niso določili referentov, ki naj bi jih imeli čez, tako da se za zdaj ne ve niti, ali zanje M4 na ZPIZ pošilja durs, kot bi moral - enako kot za spje.
lp
Zdaj pa je v e-davkih pod navadne fizične osebe. Oddati ga mora sam ali zato pooblastiti koga (recimo svoj doo).
Prispevke pa še zmeraj lahko plačuje doo, vsaj zaenkrat.
Prav tako res na menda nobenem uradu o tem nimajo pojma - niti še niso določili referentov, ki naj bi jih imeli čez, tako da se za zdaj ne ve niti, ali zanje M4 na ZPIZ pošilja durs, kot bi moral - enako kot za spje.
lp