samostojni podjetnik prevoznik - dnevnica

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
_marko_
Novinec
Novinec

samostojni podjetnik prevoznik - dnevnica

Odgovor Napisal/-a _marko_ »

Ali se lahko samostojnemu podjetniku (transportne storitve) obračuna dnevnica za tujino - npr.: v tujini je bil 5 dni ker je tja peljal stvari na sejem in potem nazaj ?
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Mislim da, če je vse dokumentirano tako, da lahko dokažete, da ste res bili in sodelovali na sejmu
lp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Za tujino je vedno dnevnica. Za doma pa smo če prenoči. Če se dnevno vrača domov (pot po Sloveniji ) pa se obračuna malica.
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Ne strinjam se z MG. Tudi za službena potovanja po Sloveniji se obračunajo dnevnice, če je odsoten več kot 8 ur. Če prenočuje in strošek prenočevanja vključuje zajtrk, se strošek dnevnice zmanjša za 15% (nad 8 do 12 ur) oz. za 10% (nad 12-24 ur.)
Naj me kdo popravi, če nimam prav
Lp
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

V Uredbi piše, da če je delo pretežno terensko, potem pripada za poti po Sloveniji in če se dnevno vrača domov, samo malica in delo prevoznika je pretežno terensko, torej ima MG prav.

Mirjana
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

v SLO, če se dnevno vrača domov je samo malica, če je nad 24 ur potem dnevnica. v tujini - dnevnica ne glede na to, da se dnevno vrača domov.

tako, kot sta napisali adut in MG.
_marko_
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a _marko_ »

super, hvala vam... predvideval sem da je tako, vendar sem se hotel še prepričati...
Odgovori