M4
Moderator: Mirko Zbačnik
M4
Pozdravljeni,
meni pa nikakor ne rata oddat obrazca.
Vrok mi napiše kot opozorilo: Napačen seštevek ur če zavezanec dela polni delovni čas...polja 11,15,17,26,27.
Ampak delavec ni bil zaposlen ves čas le 1576 ur. Le te sem vpisala v polje 11, v polje 7 pa letni sklad ur 2096.
Tudi sem napisala od kdaj do kdaj je bil zaposlen.
Ne vem zakaj me opozarja da imam napačni seštevek ur.
To mi naredi pri vseh, ki niso bili zaposleni celo leto.
Mi lahko kdo pomaga ?
Kolikšen pa je sklad ur, če dela delavec na teden samo 38 ali 6 ur ?
Hvala, darja
meni pa nikakor ne rata oddat obrazca.
Vrok mi napiše kot opozorilo: Napačen seštevek ur če zavezanec dela polni delovni čas...polja 11,15,17,26,27.
Ampak delavec ni bil zaposlen ves čas le 1576 ur. Le te sem vpisala v polje 11, v polje 7 pa letni sklad ur 2096.
Tudi sem napisala od kdaj do kdaj je bil zaposlen.
Ne vem zakaj me opozarja da imam napačni seštevek ur.
To mi naredi pri vseh, ki niso bili zaposleni celo leto.
Mi lahko kdo pomaga ?
Kolikšen pa je sklad ur, če dela delavec na teden samo 38 ali 6 ur ?
Hvala, darja
Samo če vpišeš v dveh vrsticah, potem javi napako, da tedenski sklad ur ne štima. Sedaj sem pogruntala, da ne javi napake, če preračunaš število ur: letni sklad za leto 2008 je 2096/ 40 ur na teden = 52,4. Letni sklad ur za omenjenega delavca je 2004/52,4 = 38,2442.. .
Če v tedenski sklad ur zavezanca vpišem 38, potem mi ne javi več napake. Upam da je to pravilno???
Če v tedenski sklad ur zavezanca vpišem 38, potem mi ne javi več napake. Upam da je to pravilno???
Jasna
A je prej javljalo NAPAKO ali OPOZORILO?Jasna napisal/-a:Če v tedenski sklad ur zavezanca vpišem 38, potem mi ne javi več napake. Upam da je to pravilno???
Ker opozorilo javi pri čisto vseh zaposlenih, ki
* niso bili zaposleni celo leto
* delajo z delovnim časom <> 8 ur/dan
To opozorilo NE preprečuje oddaje obrazca.
Je samo signal vpisovalcu podatkov, da preveri,
če se je slučajno pri kaki številki zatipkal.
Tako, kot sem že gor zapisal.Jasna napisal/-a:To število ur mi ne da mi miru. Če pravilno prebereš, piše pod št. 7 Letni sklad ur ZAVEZANCA, torej podjetja, ki pa je za vse enak 2096. Potem bo verjetno res najbolje obkljukati obvestilo o urah???
Kako pa drugi to rešujete???
V rubriko A vpišete podatke o podjetju (letni/tedenski sklad), v tej rubriki
je edino EMŠO vezan na delavca.
V rubriko B vpišete v dveh vrsticah (saj ste ob spremembi delovnega časa
tudi M1 obrazec poslali) dejanske ure, koliko je človek delal.
Po potrditvi aplikacija javi opozorilo (ker seštevek vseh ur ni enak 2080 ali 2096 ali kolkor pač je tisto leto).
Potrdite (obkljukate) da ste preverili podatke in da so pravilni
Oddate obrazec.