Oddaja m4- kdaj odgovor?
Moderator: Mirko Zbačnik
Oddaja m4- kdaj odgovor?
Ob oddaji m4 na ZPIZ mi izpiše,da bom po obdelavi prejela odgovor o rezultatu.
Kdaj ste ga prejeli tisti,ki ste oddali že prej, in kako ga pogledati?
Kdaj ste ga prejeli tisti,ki ste oddali že prej, in kako ga pogledati?
Po mojem pred 30.4. ne bo nič.
Ker morajo najprej zbrati vse podatke od vseh delodajalcev
(če je bil nekdo zaposlen pri dveh ali več delodajalch v preteklem letu),
nato preveriti posamezne podatke od vsakega delodajalca,
(z M12 obrazci, z davčno,...))
zahtevati morebitne popravke, nato preveriti skupne podatke o zaposlenem,
zahtevati morebitne popravke, ...
Vmes bodo še kakšne sistemske napake našli, sesutje sistema zaradi preveč podatkov, ....
Tako da pred poletjem ne pričakujem preveč.
Lahko pa šele naslednje leto....
Ker morajo najprej zbrati vse podatke od vseh delodajalcev
(če je bil nekdo zaposlen pri dveh ali več delodajalch v preteklem letu),
nato preveriti posamezne podatke od vsakega delodajalca,
(z M12 obrazci, z davčno,...))
zahtevati morebitne popravke, nato preveriti skupne podatke o zaposlenem,
zahtevati morebitne popravke, ...
Vmes bodo še kakšne sistemske napake našli, sesutje sistema zaradi preveč podatkov, ....
Tako da pred poletjem ne pričakujem preveč.
Lahko pa šele naslednje leto....
Avtentikacijska koda
Pozdravljeni forumovci.
Kaj naredite v primeru, če niste prejeli avtentikacijske kode za
pošiljanje podatkov na PIZ?
Ali vam pošljejo novo? Kakšen je postopek, ali to dolgo traja?
Nekatere moje stranke so namesto meni, tisti listi iz PIZ-a, kjer je bila njihova avtentikacijska koda "izgubili, ali ga ne najdejo, ali vrgli v smeti?"
Kakšna je vaša praksa? Gotovo ima kdo iste probleme.
Hvala za čimprejšnji odgovor - se že malo mudi.
Kaj naredite v primeru, če niste prejeli avtentikacijske kode za
pošiljanje podatkov na PIZ?
Ali vam pošljejo novo? Kakšen je postopek, ali to dolgo traja?
Nekatere moje stranke so namesto meni, tisti listi iz PIZ-a, kjer je bila njihova avtentikacijska koda "izgubili, ali ga ne najdejo, ali vrgli v smeti?"
Kakšna je vaša praksa? Gotovo ima kdo iste probleme.
Hvala za čimprejšnji odgovor - se že malo mudi.
Imam eno vprašanje-mnenje, ki bi ga delila z vami. Smo računovodsko podjetje in jutri bo 3 tedne kar smo ZPIZ-u poslali 46 pooblastil. Preko telefonskega pogovora so mi povedali da imajo "grozno gužvo", bla bla bla....
kaj pa mi ?
mi pa naj čakamo in potem zadnjega aprila oddajamo podatke.
To me strašno jezi in mi ne da miru. Instinkt me je poslal na ZPIZ-ovo stran, kjer sem pod navodili za E-M4 zasledila z rdečimi črkami napisan stavek, da se bo M4 lahko oddajal tudi v mesecu maju in to zaradi tehničnih sprememb. Le kaj bi to lahko bilo ?
Po moje bi bilo bolj pošteno, da bi napisali, da jim enostavno ne znese kar so si zamislili glede pooblastil.
Skratka na E strani kjer se oddaja M4 pa niti besedice o podaljšanju roka.
Se je še kdo znašel v podobni situaciji ????
lep dan vsem
Janci
kaj pa mi ?
mi pa naj čakamo in potem zadnjega aprila oddajamo podatke.
To me strašno jezi in mi ne da miru. Instinkt me je poslal na ZPIZ-ovo stran, kjer sem pod navodili za E-M4 zasledila z rdečimi črkami napisan stavek, da se bo M4 lahko oddajal tudi v mesecu maju in to zaradi tehničnih sprememb. Le kaj bi to lahko bilo ?
Po moje bi bilo bolj pošteno, da bi napisali, da jim enostavno ne znese kar so si zamislili glede pooblastil.
Skratka na E strani kjer se oddaja M4 pa niti besedice o podaljšanju roka.
Se je še kdo znašel v podobni situaciji ????
lep dan vsem
Janci
-
AlEkSaNdRa_S
- Začetnik

- Kraj: Maribor
Meni so izpolnili pooblastilo, ki sem ga poslala na Zavod in so mi potem iz ZPIZ za vskega pooblaščenca poslali novo avtentikacijsko kodo, tako da tista njihova sploh ni bila veljavna.
Baje da z enim digitalnim potrdilom, brez pooblastil, ne moreš oddati M4 za stranko. Tako so na ZPIZ razložili meni.
Lep pozdrav
Baje da z enim digitalnim potrdilom, brez pooblastil, ne moreš oddati M4 za stranko. Tako so na ZPIZ razložili meni.
Lep pozdrav
AlEkSaNdRa
Ja to je vse res.
Jaz pa namreč govorim o tem, da potrebujejo 3 tedne in morda še več, da ti pošlejo povratne informacije v mojem primeru avtent. kode za pooblaščenca.
Lahko bi bili tako ažurni in tudi na E-M4 strani napisali, da imamo sedaj čas za oddajo tudi v mesecu maju.
Pred parimi minutami sem preverila info na ZPIZU.
Rok za oddajo M4-2008 je podalšan v mesec maj. Tako da delavci v računovodskih servisih sedaj lahko malo lažje zadihamo in smo drug teden kakšen dan lahko doma.
lep pozdrav vsem
Janci
Jaz pa namreč govorim o tem, da potrebujejo 3 tedne in morda še več, da ti pošlejo povratne informacije v mojem primeru avtent. kode za pooblaščenca.
Lahko bi bili tako ažurni in tudi na E-M4 strani napisali, da imamo sedaj čas za oddajo tudi v mesecu maju.
Pred parimi minutami sem preverila info na ZPIZU.
Rok za oddajo M4-2008 je podalšan v mesec maj. Tako da delavci v računovodskih servisih sedaj lahko malo lažje zadihamo in smo drug teden kakšen dan lahko doma.
lep pozdrav vsem
Janci