Bolniška med odpovednim rokom

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
adut
Super računovodja
Super računovodja

Bolniška med odpovednim rokom

Odgovor Napisal/-a adut »

Berem 3. odstavek 116. člena ZDR in ga razumem tako, da če delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi in delavec med odpovednim rokom zboli, mu delovno razmerje ne preneha, dokler ni spet zmožen za delo oz. najkasneje po šestih mesecih.
Če pa gre za obratno situacijo - torej delavec poda odpoved in med odpovednim rokom zboli, potem pa delovno razmerje preneha po poteku odpovednega roka, ne glede na to, da je delavec še na bolniški.
Imam prav?
Prosim za čimveč mnenj.
Hvala.
Mirjana
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Imel sem konkreten primer, ko je delavka, v času bolniške, podala pisno odpoved s točno navedenim datumom. Podjetje je prekinilo delovno razmerje na ta datum. Pozneje se je delavka premislila in prijavila delovni inšpekciji. Podjetje je moralo podaljšati delovno razmerje do konca bolniške (še 14 dni).
Zdaj pa bodi pameten. :nevem:

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
adut
Super računovodja
Super računovodja

Ne, ne moreš bit pameten.

Bi lahko še kdo pokomentiral?

Mirjana
adut
Super računovodja
Super računovodja

No, da sem bila malo bolj sigurna, sem poklicala na inšpekcijo za delo (Koper) in mi je inšpektor skoraj kot iz topa izstrelil, da ne moremo upoštevat 116.člena, če je delavka sama dala odpoved, tako da sem pomirjena šla delavko odjavit. Poleg tega pa je še bolniško zaključila dan prej.

Mirjana
Odgovori