Izplačilo letne plače 2009 v 2010

Moderator: Mirko Zbačnik

beagl
Novinec
Novinec

Izplačilo letne plače 2009 v 2010

Odgovor Napisal/-a beagl »

Na željo zaposlenih bi letno plačo za 2009 izplačali v januarju 2010! Je v tem kakšna težava?
V naprej se zahvaljujemo za sugestije!
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Za celo leto 2009? Take bi zaposlil vsak delodajalec!

ZDR predpisuje mesečno izplačilo, ampak če dajo delavci pismeno??? lpš
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Imam podvprašanje: kako pa bodo delavci živeli celo leto, če bodo plačilo za l. 2009 dobili v l. 2010? Po mojem bi tudi inšpekcija hitro bila v hiši, saj je to zelo, zelo nenavadno
LP
starči
Super računovodja
Super računovodja

Uganka je lahko rešljiva - zaposleni so družinski člani delodajalca. Jih bo že preživel. lp
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Vseeno mi čudno zveni, da celo leto ne moreš izplačati niti ene plače, nato pa kar vse v januarju 2010ne glede na to, da so družinski člani. In v čem je sploh fora?
Lp
starči
Super računovodja
Super računovodja

Enoletni odlog plačila dohodnine : v letu 09 ne bi bilo nič, v 10 za 9, ...

Če bo durs to prebavil... lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

DURS bo že, vprašanje če bodo zaposleni imeli kaj.... :spomezik: .

Zadeva mi je nekam čudna. Celo leto ni sredstev, v januarju leta 2010 se pa kar pojavijo. Če to res niso družinski člani, za katere nektere omejitve ZDR ne veljajo, imam resne pomisleke. A v praksi se v sedanjih kriznih časih lahko tudi dogaja, da delavci več mesecev ne prejmejo plač.

Čudne želje...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Še vedno spremljam plače za 2009 izplačilo v 2010, pa mi je čedalje manj jasno. Glede dohodnine kot pravi Starči mi je jasno, da je enoletni zamik, seveda, če bo DURS to prebavil. Kaj ko bi nam Beagl zaupal kako si to predstavlja? Ne glede na krizo in, da delavci ne dobijo plač po nekaj mesecev je čudno, da CELO LETO NIMAŠ ZA PLAČE, TAKOJ V JANUARJU 2010 PA IMAŠ ZA TAKOJŠNJE IZPLAČILO. Ali p je pisec imel v mislih morebitne plače za november in december, katere bi skupaj izplačal v januarju? (to bi še nekako šlo).
Pa lepo nedeljo želim
zagma
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Izplačilo plače!

Odgovor Napisal/-a zagma »

Po moje izplačilo za celo leto ni mogoče. Kaj pa socialni prispevki ZPIZ, ZZZS. Če podjetnik ne more izplačati plač (nesolventnost), jih mora obračunati, poslati obrazce na DURS, tako kot je predpisano. Vse razknjižiti, tudi dolg do delavcev. Tako nastopi obveznost do države in do delavcev. In če se te plače izplačujejo šele naslednje leto, potem se za zamudo obračunajo zamudne obresti: za državo 1 promil na dan, za delavce pa zamudne obresti. Nič hudega, če so ti delavci družinski člani, v tem podjetju so samo delavci.
Upam, da boste uspešno razrešili dilemo, kako okrog prinesti državo. Menim, da še zmiraj velja, daj cesarju, kar mu predpisi nalagajo, potem pa mirno živi in uživaj!
Srečno!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Ok strinjam se, da je izplačilo letne plače za l. 2009 v l. 2010 nenavadno ampak

zagma vi pa nmate prav. Obveznost do države nastane z dnem IZPLAČIAL plač in ne z dnevom obračuna. Plače lahko obračunate zato, da jih date v strošek obdobja kamor spadajo ne pošiljate pa nobenih obrazcev na DURS in tudi niste obvezni plačti prispevkov in dohodnine za neizplačane plače.
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Točno tako MG
Lp
zagma
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a zagma »

Ja, še vedno menim, da imam prav. Kaj pa določilo v ZGD o izplačanih plačah, ki pravi, da je potrebno plače za pretekli mesec izplačati do 18. v tekočem mesecu?
L.p. :)
Odgovori