Pravkar so mi z davčne sporočili, da moram popraviti oziroma dopisati na prilogo 5 podatek o davčni izgubi iz leta 2007. Ali mi lahko kdo pomaga, kako naj pridem do že oddane priloge 5 in kam se vpiše davčna izguba za 2007?
Hvala vnaprej in lep pozdrav
popravek priloge 5
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pričnete spodaj, kjer je:
n= lansko leto (leto poročanja), obdobje 01.01.2008 do 31.12.2008,
n-1= to bi bilo leto, za katerega morate izpolniti podatke, torej leto 2007, vpišete obdobje 01.01.2007 do 31.12.2007, vrednost mora biti enaka kot na osnovnem obrazcu.
Mogoče vas bo, če imate v programu Silvester še lanske podtke, opozorilo tudi na to obdobje....
Verjetno pa boste prilogo izpolnili "ročno" in te kontrole odpadejo.
n= lansko leto (leto poročanja), obdobje 01.01.2008 do 31.12.2008,
n-1= to bi bilo leto, za katerega morate izpolniti podatke, torej leto 2007, vpišete obdobje 01.01.2007 do 31.12.2007, vrednost mora biti enaka kot na osnovnem obrazcu.
Mogoče vas bo, če imate v programu Silvester še lanske podtke, opozorilo tudi na to obdobje....
Verjetno pa boste prilogo izpolnili "ročno" in te kontrole odpadejo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pozdravljeni,
Tudi jaz sem morala popravljati prilogo v obračunu samo prilogo za olajšave v investiranje.Popravek naredite v programu Silvester Fenius(na novo pošljete cel davčni obračun)in zgoraj v okencu označite da gre za analitični popravek. Tako so meni rekli na davčni da moram storiti in je bilo prav ker me je referentka klicala in rekla da je zdaj vredu.
Praktično se celotni davčni obračun še enkrat pošlje samo da se pač tam označi, da gre za analitični popravek.
Lp Darija
Tudi jaz sem morala popravljati prilogo v obračunu samo prilogo za olajšave v investiranje.Popravek naredite v programu Silvester Fenius(na novo pošljete cel davčni obračun)in zgoraj v okencu označite da gre za analitični popravek. Tako so meni rekli na davčni da moram storiti in je bilo prav ker me je referentka klicala in rekla da je zdaj vredu.
Praktično se celotni davčni obračun še enkrat pošlje samo da se pač tam označi, da gre za analitični popravek.
Lp Darija