M4 NUJNO- boleznine nad 30 dni, nega, ....

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

M4 NUJNO- boleznine nad 30 dni, nega, ....

Odgovor Napisal/-a mo »

NUJNO bi prosila za pomoč.

Nikakor ne izračunam prvilnega zneska za bruto plačo. Delavka dela 4-urni delovnik. Od tega je 764 ur rednega dela, 284 ur pa nadomestil. To štima. Ko grem računat bruto plačo ( plača rednega dela in plača boleznin,... ) je seštevek drugačen kot mi ga izračuna program. In potem se ustavi še pri prispevkih. Ko bruto znesek pomnožim z 24,35% seveda tudi ne pride pravilen.

Resnično prosim za kak nasvet. Hvala.
jonova
Začetnik
Začetnik
Kraj: JESENICE

Odgovor Napisal/-a jonova »

Zdravo, ne vem čisto kaj ne štima, vendar pa gre v obrazec samo plača za redno delo, prispevki pa tudi od boleznin, ker so plačani tudi od izplačnih boleznin; za ure boleznin pa je osnova iz preteklega leta, torej iz starega m4; upam da bo šlo :lol:

pozdrav :D
jonova
mo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mo »

Če sem prav razumela, gre pod zap.št. 13 samo plača za delo, ki ga je delavka prebila na delu. Za boleznine ( nad, do 30 dni ) pa se obračunajo samo prispevki in to vpišem pod št. 14?
jonova
Začetnik
Začetnik

Ne, pod 14 so prispevki od 13 + od boleznin, ki pa niso nikjer vpisane, znesek mislim, so samo ure; torej pod 14 = prispevki od redenga dela in od boleznin; nimam pojma kaj jim to bo, za moje trenutno videnje - statisrika lai pa kontrola, koliko so dobili ??? :idea:
jonova
jonova
Začetnik
Začetnik

Ne, pod 14 so prispevki od 13 + od boleznin, ki pa niso nikjer vpisane, znesek mislim, so samo ure; torej pod 14 = prispevki od redenga dela in od boleznin; nimam pojma kaj jim to bo, za moje trenutno videnje - statistika ali pa kontrola, koliko so dobili ??? :idea: ( oprosti, malo so se mi pomešale črke :oops: :oops: )
jonova
Odgovori