Uvoz na Hrvaško

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
matjazzz
Novinec
Novinec

Uvoz na Hrvaško

Odgovor Napisal/-a matjazzz »

Imam podjetje odprto v Sloveniji, kupujem v EU, brez plačila davka samo predložim davčno št ter potem prodajam v Sloveniji z ddv.

Rad bi razširil posel na Hrvaško, predvsem dobava, podjetjem, trgovinam!

Zdaj pa me zanima, kako bi bilo to najbolj elegantno speljati, kako je glede Carine, Davka.

Razmišljam da bi odprl tudi podjetje v Zagrebu ter bi tam imel tudi zalogo s katero bi potem naprej zalagalo podjetja, trgovine ?!

Je mogoče kakšna meja koliko sme biti uvoženega iz Slo v Cro da še ni carinjeno?

LP
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Iz Slovenije na Hrvaško prodajate brez DDV, ker gre za izvoz. Kupec ( ni važno če je podjetje vaše ali katerokoli drugo če je podjetje registrirano na Hrvaškem ) pa mora vsako blago cariniti in plačati hrvaški DDV od uvoza. DDV se potem naprej obračunava po Hrvaških zakonih.

Ker je Hrvaška kandidatka za članstvo je večina carinskih stopenj za blago iz EU tako ali tako 0.
matjazzz
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a matjazzz »

To pomeni da niti ne rabim podjetja v Zagrebu v kolikor prodajam direktno trgovinam in podjetjem.

Glede tega:

"pa mora vsako blago cariniti in plačati hrvaški DDV od uvoza. DDV se potem naprej obračunava po Hrvaških zakonih
Ker je Hrvaška kandidatka za članstvo je večina carinskih stopenj za blago iz EU tako ali tako 0. "

Torej jaz prodam direktno na hrvaško, oni kupijo od mene brez ddv,ja če ni carinske stopnje niti ni carinjeno, on samo dodajo svoj 22% pdv in to je to.

Kje piše za katere zadeve iz EU ni carinskih stopenj, kak dokument.
Gre se za audio/video artikle.

Lp
Odgovori