Izplačilo plače za pretekla leta

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sm
Računovodja
Računovodja

Izplačilo plače za pretekla leta

Odgovor Napisal/-a sm »

V d.o.o. niso izplačevali plač. Obračunane so - torej v bilancah za 2006-2007-2008 in so v stanjih na obveznostih do države in delavcev. (delavci so družinski člani in noben drug).

Seveda se je v problematiko vtaknil ZPIZ in nihče drug od državnih institucij. Na ZPIZ je direktor dal izjavo, da bodo prispevke poravnali do določenega datuma. Namen imajo to storiti letos. In jaz ko sem to firmo dobila naj razrešim celotno situacijo. Zato vas prosim za pomoč oziroma komentarje k mojih zaključkom:

1. Izplačati želijo samo prispevke in dohodnino. Davka na izplačane plače ni več (če je izplačilo letos). Ali to lahko storijo. Po mojem to lahko - obveznost za neto plače bo izredni prihodek v letu 2009

2. Zaposleni so bili trije delavci - in to ne istočasno. Izplačati moramo po kronološkem zaporedju in ne delavec po delavcu. Oni bi želeli najprej izplačati prispevke za enega delavca v celoti, potem za drugega in tretjega. Jaz pa trdim, da izplačamo najprej recimo za leto 2006 ....

3. REK obrazci - ob izplačilu jih pošljem na DURS. Ali ima kdo izkušnjo - ker je to za pretekla leta - ali mora biti mesec po mesecu, ali je kakšna posebna vrsta izplačla.

4. M4 poročamo v letu ko je prišlo do izplačil.

5. Kako pa je z AJPES statistiko - poročamo tudi v mesecu izplačil.

Prosim za komentarje.
Odgovori