Nekje sem slišala da od leta 2008 ni več potrebno pisati potnih nalogov za tovorna vozila.
Je to res? In kaj to velja samo z računovodskega vidika ali tudi policija upošteva to pravilo?
Poleg tega, kaj mi lahko svetujete obrazce za potne naloge, kilometrino za tovorna vozila, kot so kombi ali tovorni avto (npr. Berlingo)
Hvala
Sara
Potni nalogi - tovorna vozila
Moderator: Mirko Zbačnik
Hvala.
Torej obrazce si oblikujem sama in na njih morajo biti podatki:
Datum, prevoženi kilometri pred vožnjo, relacija, prevoženi kilometri po vožnji, pa podpis. (kaj se rabi podpis lastnika ali je lahko to tudi podpis voznika?)
Kaj se poleg teh podatkov rabi še katere?
In v primeru, da te vstavi policaj, bo upošteval tak list kot potni nalog ali ti bo dal kazen?
Slisaša sem namreč da se glede pot. nalogov vidik policajev in računovadski vidiki ne klaplajo.
Sara
Torej obrazce si oblikujem sama in na njih morajo biti podatki:
Datum, prevoženi kilometri pred vožnjo, relacija, prevoženi kilometri po vožnji, pa podpis. (kaj se rabi podpis lastnika ali je lahko to tudi podpis voznika?)
Kaj se poleg teh podatkov rabi še katere?
In v primeru, da te vstavi policaj, bo upošteval tak list kot potni nalog ali ti bo dal kazen?
Slisaša sem namreč da se glede pot. nalogov vidik policajev in računovadski vidiki ne klaplajo.
Sara
biti mora podpis odgovorne osebe (kdorkoli to pri vas je).
če vam ti podatki zadostujejo, da boste iz njih lahko dokazovali upravičenost vožnje potem je odgovor DA dovolj je.
no pri nas potnih nalogov policaji niso zahtevali kar precej časa, tudi če so ustavili voznika, tako da vam ne znam odgovoriti, če jim je dovolj. vprašajte na policijo kaj rabijo vedet.
če vam ti podatki zadostujejo, da boste iz njih lahko dokazovali upravičenost vožnje potem je odgovor DA dovolj je.
no pri nas potnih nalogov policaji niso zahtevali kar precej časa, tudi če so ustavili voznika, tako da vam ne znam odgovoriti, če jim je dovolj. vprašajte na policijo kaj rabijo vedet.